Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motocyklista předjížděl kolonu, narazil do auta. Muž bojuje o život, policisté hledají kamerové záznamy

Policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo v pondělí kolem 11. hodiny na silnici 9 mezi Cvikovem a Novým Borem. Při předjíždění kolony tam motorka narazila do auta. Policisté hledají svědky a také kamerové záznamy, které by pomohly objasnit, jak přesně se nehoda odehrála.

Jednačtyřicetiletý motocyklista se rozhodl předjet kolonu. „Po zahájení tohoto manévru mu ale do jízdní dráhy vjelo osobní vozidlo značky Suzuki SX 4, jehož řidič se původně pohyboval v koloně před Hondou. Ve chvíli, kdy vyjelo i Suzuki vlevo, motocyklista do jeho zadní části naboural a tento náraz motorku odhodil na svodidla,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Motocyklista přitom utrpěl řadu těžkých zranění, se kterými ho zdravotnická záchranná služba v bezvědomí letecky transportovala do Krajské nemocnice Liberec. „Zde se podrobil operačnímu zákroku a byl následně hospitalizován na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Jeho zdravotní stav je nadále kritický a lékaři stále bojují o záchranu jeho života,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté teď vyšetřují, jak přesně se nehoda stala. „Z prvotního šetření na místě nehody vše nasvědčuje tomu, že motocyklista započal manévr předjíždění dříve než řidič osobního vozidla,“ popsala Baláková.

Vyšetřovatelka také prosí o spolupráci veřejnost. „Uvítáme veškeré informace, které nám objasní průběh této tragické dopravní události. Svědci mohou využít naši bezplatnou tísňovou linku 158. Pokud má někdo záznam této události v palubní kameře svého vozu, žádáme ho o to, aby nám obrazový materiál pro potřeby trestního řízení poskytl,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Cvikov, policie, vyšetřování, svědci, havárie, videozáznam, Nový Bor, Suzuki, Honda, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniel Dread

Ty jses chytrej ty blbecku

Úterý, 16. srpna 2022, 23:55Odpovědět

James Bond

Tyhle sebevrahy miluju, místo, aby stáli v koloně, berou to na milimetry mezi auty.. koho mají co v koloně předjíždět? Jsou snad záchranka nebo policie?

Pátek, 12. srpna 2022, 15:56Odpovědět

Motocyklista předjížděl kolonu, narazil do auta. Muž bojuje o život, policisté hledají kamerové záznamy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.