Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj ohrozil bezpečnost tří železničních přejezdů. Ukradl měděné dráty

Až šest let vězení hrozí zloději, který se v pondělí vloupal do zařízení kolejového obvodu ve Lvové, ze kterého ukradl měděné dráty. Tím ale přerušil kontrolu dispečinku nad třemi železničními přejezdy v regionu.

Vloupání nahlásil v pondělí pracovník Správy železnic. „Neznámý zloděj se u železniční trati v obci Lvová vloupal do zařízení kolejového obvodu, ve kterém se nachází transformátor a odcizil z něj měděné dráty. Tím ho vyřadil z provozu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.


Neznámý zloděj se u železniční trati v obci Lvová vloupal do zařízení kolejového obvodu

Případ si pro jeho závažnost na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování. „Pachatel se svým jednáním dopustil nejenom přečinu krádeže, ale současně také zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, a proto mu v případě dopadení hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Policie se obrací i na případné svědky. „Pokud jste si v blízkosti železniční trati v obci Lvová čehokoliv podezřelého všimli z neděle 7. srpna na pondělí 8. srpna, volejte naši bezplatnou linku 158. Stejnou linku by měli kontaktovat i pracovníci výkupen barevných kovů, pokud jim někdo větší množství měděných drátů nabídl nebo teprve nabídne k odkupu,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, přejezdy, železnice, měděné dráty, Správa železniční dopravní cesty, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ohrozil bezpečnost tří železničních přejezdů. Ukradl měděné dráty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.