Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spadla mu žvýkačka za tričko. Nepozorný řidič narazil do sloupu elektrického vedení

Mladíkovi na Jablonecku spadla během řízení za tričko žvýkačka. Při snaze ji vyndat narazil do betonového sloupu, naštěstí nedošlo k vážným zraněním řidiče ani spolujezdce. Policie proto apeluje na řidiče, aby se plně soustředili na jízdu.

Důvodů, proč se někteří řidiči plně nevěnují řízení, může být celá řada. Tentokrát byla na vině žvýkačka. Osmnáctiletý řidič jel v sobotu kolem 21:00 od Zásady do Jablonce nad Nisou, v obci Huť způsobil dopravní nehodu. 

„Při projíždění obcí mu během jízdy za tričko spadla žvýkačka, kterou se rozhodl vyndat. Ovšem vlivem nevěnování se řízení strhl volant na pravou stranu, sjel s vozem do příkopu a narazil do betonového sloupu elektrického vedení, který přerazil," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová

Řidič na Jablonecku vyháněl včelu z auta. Vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozem

Za dopravní nehodou na Jablonecku stojí včela, která řidiči vlétla do vozu. Když se ji snažil odehnat, přejel do protisměru a způsobil zranění dalšímu řidiči.

Ve vozu s řidičem seděl ještě spolujezdec. Na místo dorazila zdravotnická záchranná služba, která obě osoby vyšetřila a nezjistila žádná vážnější zranění. Policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která ukázala negativní výsledek. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 120 000 korun, řidič dostal na místě pokutu. 

Podobných nehod se letos stalo hned několik. Minulý týden řidič v Nové Vsi nad Nisou havaroval kvůli tomu, že odháněl z vozidla včelu. Vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozem. „V souvislosti s upozorňujeme řidiče, aby se plně věnovali řízení vozidel. Pokud chtějí z vozu vyhnat jakéhokoliv živočicha nebo najít nějaký předmět, je nutné na bezpečném místě s vozidlem zastavit a nic z toho nekonat během jízdy. Bylo velké štěstí, že při obou uvedených dopravních nehodách nedošlo k těžkému zranění nebo dokonce smrti někoho z jejich účastníků," uzavřela mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonecko, nehoda, policie, záchranná služba, doprava, žvýkačka, sloup, úraz, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spadla mu žvýkačka za tričko. Nepozorný řidič narazil do sloupu elektrického vedení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.