Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

O prázdninách na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, loni pět

O letních prázdninách zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji čtyři lidé, loni za červenec a srpen pět. Od začátku letošního roku si nehody vyžádaly devět životů, loni za prvních osm měsíců roku deset.

Letos v červenci zemřel řidič osobního auta na silnici druhé třídy mezi Frýdlantem a Novým Městem pod Smrkem po nárazu do stromu. Obdobná nehoda se stala na Frýdlantsku i v srpnu, šedesátiletý řidič zemřel po nárazu do stromu u Kunratic. Tragické byly v srpnu i nehody motocyklisty na silnici první třídy u Železného Brodu na Jablonecku a sedmadvacetiletého řidiče osobního vozu Honda Civic na Českolipsku. Ten ve smyku v zatáčce u odbočky na Borek před Zahrádkami s autem přeletěl betonovou zídku mostku a vůz dopadl na střechu. Mladý řidič svým zraněním podlehl na místě nehody.

Za červenec a srpen se stalo v Libereckém kraji 768 nehod, což je o 51 méně než loni. Při nehodách bylo 14 lidí těžce zraněno, dalších 245 lidí lehce. Také loni o letních prázdninách utrpělo při dopravních nehodách zranění 259 lidí, těžkých zranění bylo o jedno méně.

Za osm měsíců letošního roku se stalo v kraji 2980 dopravních nehod, při nichž utrpělo těžké zranění 34 lidí a 725 lehké. Za loňský leden až srpen policisté evidují 2989 nehod se 745 zraněnými, z toho u 33 lidí bylo těžké.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, 2022, Liberecký, silnice, Liberecký kraj, havárie, dopravní nehoda, Frýdlant, Nové Město pod Smrkem, Kunratice, Frýdlantsko, Železný Brod, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, loni pět  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.