Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pod vlivem drog riskantně předjížděl a zavinil vážnou nehodu. Ani nezastavil

Policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo ve středu večer silnici I/38 v úseku mezi Bezdězem a Hlínovištěm. Řidič Škody Octavia se tam rozhodl riskantně přejíždět a řidič protijedoucího Audi musel strhnout řízení a havaroval. Při nehodě se vážně zranil. Viník nehody ujel.

„Řidič Škody Octavie se rozhodl riskantně předjíždět. Potom co tento manévr zahájil, se v protisměru od Mladé Boleslavi objevil vůz tovární značky Audi A6, jehož 26letý řidič ve snaze vyhnout se čelnímu střetu s octavií, strhnul řízení vpravo a vyjel mimo silnici. Tam se pak audina převrátila na střechu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Viník potom dál pokračoval v jízdě. „Naši kolegové z Mladé Boleslavi ho ještě v noci vypátrali. Na jejich výzvu se podrobil dechové zkoušce, která ukázala negativní výsledek. Pozitivně ale vyšel jeho orientační test na drogy,“ dodala mluvčí.

Řidič škodovky u výslechu připustil, že vozidlo audi při předjíždění na silnici I/38 omezil, ale popřel, že by věděl o jeho následné havárii. Při ní přitom utrpěli zranění dva lidé, které sanita zdravotnické záchranné služby převezla do českolipské nemocnice. „Tamní lékaři ještě v noci těžce zraněného řidiče z vozu Audi museli operovat a hospitalizovali ho na jednotce intenzivní péče. Jeho devatenáctiletý bratr z nehody vyvázl se spíše lehčím zraněním,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, českolipsko, drogy, havárie, silnice, Audi, Škoda Octavia, Bezděz, Mladá Boleslav, Audi A6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem drog riskantně předjížděl a zavinil vážnou nehodu. Ani nezastavil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.