Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž z dobré vůle vyměnil s cizincem bankovky. Pak zjistil, že dostal neplatné

Pomáhat ostatním je bezesporu šlechetné, muži z Českolipska se to však vymstilo. Napálil jej cizinec, který ho žádal o výměnu bankovek, údajně je potřeboval pro rodinu. Podvedený muž posléze zjistil, že rumunské bankovky jsou již dlouho neplatné.

Čtyřiatřicetiletý muž projížděl 30. srpna kolem půl páté odpoledne z Doks směrem na Mladou Boleslav. „U odbočky na obec Bezděz na něj začal vehementně mávat cizinec zhruba jeho věku, který stál v křižovatce u zaparkovaného osobního vozidla značky Mercedes Benz. V něm seděla mladá žena s asi desetiletým dítětem,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič u mávajícího muže zastavil, aby zjistil, co se děje. Cizinec jej anglicky žádal o výměnu českých peněz za rumunské bankovky. „Peníze prý nutně potřeboval na nákup pohonných hmot a na další výlohy jeho rodiny, která cestuje s ním. S ohledem na dítě v autě se mu oznamovatel rozhodl pomoci a vyměnil s ním svých 10 000 českých korun za jeho čtyři tisícové bankovky rumunské měny lei. Cizinec mu za to pěkně poděkoval a odjel,“ sdělila policejní mluvčí.

Podvedený muž poté na internetu zjistil, že bankovky, které právě získal, byly platné do roku 2005. „Kromě toho se dozvěděl, že si jednu takovou bankovku v nominální hodnotě 1 000 lei dnes může jako sběratelskou kuriozitu pořídit na Aukru za 21 českých korun,“ doplnila Baláková.

Policisté případ vyšetřují a současně doporučují lidem, aby si nejprve ověřili platnost bankovek a až poté je kupovali či vyměňovali za české peníze. „ A to i tehdy, když chtějí dělat dobré skutky,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, policie, krimi, podvod, bankovky, cizinec, peníze, okres Česká Lípa, Mercedes-Benz, Mladá Boleslav, Doksy, Bezděz, Aukro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z dobré vůle vyměnil s cizincem bankovky. Pak zjistil, že dostal neplatné  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.