Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Černá dodávka lákající děti? Jde o dezinformaci, uklidňuje policisté

Po Semilech se v úterý začala šířit zpráva, že po městě se pohybuje černá dodávka, jejíž řidič láká dovnitř děti. Zprávu dokonce ředitelům škol rozeslal odbor školství semilské radnice. Podle policie se ale jedná o dezinformaci a žádná taková dodávka po městě nejezdí.

„Odborem školství Městského úřadu v Semilech rozeslána ředitelům základních škol a Základní umělecké školy v Semilech zpráva, ve které byly uvedeny neověřené a nepravdivé informace o údajném velmi nebezpečném černém dodávkovém automobilu pohybujícím se ve městě s tím, že jeho posádka láká děti ke svezení,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle ní se ale jedná o dezinformační zprávu a nezakládá se na pravdě. „Odbor školství uvedené nepravdivé informace rozeslal, aniž by si jejich pravdivost ověřil na příslušném oddělení Policie České republiky,“ dodala mluvčí.

Vše podle Sochorové vzniklo na základě oznámení, které policisté skutečně šetřili. „Tento týden v pondělí krátce před třináctou hodinou měl údajně na přechodu pro chodce v ulici Bavlnářská oslovit dva chlapce řidič bílé dodávky,“ popsala.  

Policisté celou situaci prověřili a využili i městský kamerový systém. „Na základě velmi intenzivního a důkladného šetření nebylo zjištěno, že by v souvislosti s tímto oznámením došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, černá dodávka, Semily, dezinformace, děti, škola, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá dodávka lákající děti? Jde o dezinformaci, uklidňuje policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.