Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvody na internetových bazarech. Žena podvodníkovi sdělila údaje k platební kartě

Také v Libereckém kraji přibývá podvodů na internetových bazarech. Podvodníci projeví zájem o prodávané zboží a pak na prodávajícího zkusí některý z několika triků. Policie i liberecká radnice varují, aby lidé na podobné nabídky nikdy nereagovali.

Jednou z obětí se stala i žena, která se na portálu Bazoš snažila prodat bundu. „Vzápětí se jí přes mobilní komunikační aplikaci ozval muž, který o nabízené zboží projevil zájem,“ uvedl Jan Král z tikového oddělení liberecké radnice.

Žena tedy zájemci zaslala své číslo účtu, na které požadovala přijetí platby předem za prodávané zboží. Namísto toho, aby však platbu přijala, byla kupujícím vyzvána, aby mu sdělila údaje ke své platební kartě, pod záminkou, že dojde k rychlejšímu transferu peněz.

„Žena tak učinila a následně potvrdila dvě platby, které byly realizovány z jejího účtu. Během několika málo chvil tímto jednáním přišla o bezmála 200 tisíc korun, o které se obohatil podvodník,“ dodal Král.

Podle policistů podvodníci používají i další triky. Mohou poslat odkaz na platební bránu, kam složí peníze, mohou také poslat odkaz na přepravní společnost, která kromě platby zajistí i přepravu zboží. Tyto odkazy jsou ale podle policie podvržené a podle policie by na ně lidé neměli reagovat.

Na internetových bazarech by lidé měli využívat spíše osobního předání, případně dobírky nebo bankovního převodu. „Nenechte se dotlačit do způsobů placení, které neznáte. Případně se předem informujte o neobvyklých praktikách,“ varují policisté.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky podvody, bazar, internet, peníze, policie, platba, Liberecký kraj, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvody na internetových bazarech. Žena podvodníkovi sdělila údaje k platební kartě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.