Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nehoda na průtahu Liberce. Senior vjel do protisměru, následkům zranění v nemocnici podlehl on i řidička z druhého auta

, aktualizováno 19. října 2022, 11:10

K vážné nehodě došlo ve středu ráno na silnici 35 ve směru z Chrastavy na příjezdu do Liberce. Řidič tam vjel do protiměru a čelně se střetl s protijedoucím autem. Při nehodě se vážně zranil řidič i řidička. Záchranáři je odvezli v kritickém stavu do liberecké nemocnice, kde svým zraněním podlehli.

Dvaasedmdesátiletý řidič vozu Dacia zatím z neznámých příčin jel v protisměru na čtyřproudé silnici a čelně se střetl s protijedoucím nissanem, který v tu chvíli předjížděl nákladní vůz. Velmi vážné zranění utrpěli řidič dacie i dvaašedesátiletá řidička nissanu. Oba ve voze cestovali sami.

„Dvě osoby v kritickém stavu jsme transportovali na traumatologii do liberecké nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev. K nehodě došlo v půl sedmé ráno. S vyproštěním zraněných pomáhali také hasiči. „Hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací nástroje,“ uvedli na sociálních sítích.

Řidič dacie jel ve směru od Liberce v pruhu, který je určený pro auta jedoucí opačným směrem. „My nevíme, kde do protisměru najel a proč. V tu dobu jela od Stráže nad Nisou ve správném pruhu řidička nissanu, která předjížděla kamion. Když vyjela z pravého do levého pruhu, tak se střetla s dacii. Náraz poté odhodil nissan na kamion," řekla Baláková. Okolnosti nehody policisté dál vyšetřují.

Nehoda na několik hodin zkomplikovala provoz ve směru od Chrastavy. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, Liberec, průtah, Chrastava, řidič v protisměru, hasiči, policie, hzs lk, úraz, havárie, Nissan, Dacia, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na průtahu Liberce. Senior vjel do protisměru, následkům zranění v nemocnici podlehl on i řidička z druhého auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.