Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči pět hodin likvidovali požár střechy průmyslové haly v Zákupech

Hasiči na Českolipsku likvidovali v noci na dnešek požár průmyslové haly v Zákupech. Plameny se podařilo uhasit poměrně rychle, dlouhé ale bylo dohašování, na místě tak zasahovali pět hodin, řekl mluvčí krajských hasičů David Kořínek. Škoda po požáru nakonec nebyla velká, předběžně ji odhadli na 100 tisíc korun uchránit se ale podařilo majetek za 50 milionů. Příčiny požáru hasiči zjišťují.

Požár v průmyslové hale byl na operační středisko nahlášen kolem 21:45, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu a na místo vyjelo osm jednotek. „Došlo tam k požáru vzduchotechniky, odkud se oheň rozšířil na střechu. Hořet začalo okolo výduchu ze vzduchotechniky a zasáhlo to střechu na ploše zhruba 10 x 10 metrů," doplnil Kořínek.

Likvidaci ohně komplikovala podle Kořínka sendvičová konstrukce střechy. Plamennému hoření se podle něj podařilo i díky zaměstnancům haly zabránit velmi rychle a také oheň lokalizovat a zabránit jeho dalšímu šíření. „Pak se to ale poměrně dlouho dohašovalo, museli jsme ty konstrukce střechy rozebírat a dohašovat, a to nakonec bylo gros toho zásahu," dodal mluvčí hasičů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, Zákupy, hasiči, hzslk, střecha, okres Česká Lípa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči pět hodin likvidovali požár střechy průmyslové haly v Zákupech  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.