Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté kontrolovali řidiče, třetina z nich se dopustila přestupku. Mnoho řidičů se za volantem nepřipoutá

Dopravní policisté spolu s kriminální a pořádkovou policií opět vyrazili do terénu a kontrolovali řidiče na území Libereckého kraje. Třetina řidičů měla na svědomí přestupek, nejčastěji se jednalo o nepoužití bezpečnostního pásu.

Během uplynulé bezpečnostní akce, která proběhla v úterý, se policisté zaměřili především na používání bezpečnostních pásů a dalších zádržných systémů. „Do akce byly zapojeny čtyři desítky policistů, kteří zkontrolovali celkem 336 vozidel. Pochybení zjistili u 111 z nich, přičemž 9 případů oznámili správnímu orgánu,“ uvedla Dana Burešová, preventistka KŘP LK. Zbylí řidiči dostali na místě pokutu, policisté tak vybrali celkem 34 900 korun.

„Nejčastěji se policisté setkali právě s nepřipoutanými hříšníky – bylo jich pět desítek, ale naštěstí se nesetkali s nepoužitím zádržného systému u dětí. Dalším častým prohřeškem řidičů byl špatný technický stav jejich vozidel a třetím favoritem dopravních přestupků této akce bylo držení telefonu za jízdy,“ informovala Burešová.

Ve třech případech policisté odhalili řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, naměřili jim do jedné promile. U dalších tří řidičů se ukázalo, že byli pod vlivem návykových látek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, doprava, přestupky, alkohol, bezpečnost, Dana Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali řidiče, třetina z nich se dopustila přestupku. Mnoho řidičů se za volantem nepřipoutá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.