Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Taxikář jezdil pod vlivem drog. Strážníkům jeho test vyšel pozitivní

Arogantní chování, ohrožování ostatních účastníků provozu i držení telefonu za jízdy. Cestující si v pátek stěžoval na jednoho z taxikářů u městské policie. Hlídka taxík zastavila v Komenského ulici a nechala ho podrobit orientačnímu vyšetření na alkohol a drogy. Ty u něj test potvrdil.

Hlídka taxikáře zastavila v odpoledních hodinách. „Oznamovatel uvedl, že řidič vozidla, který jej vezl, byl velmi arogantní, svou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu, za jízdy držel telefon, a nakonec odmítl vydat zákazníkovi doklad o přepravě,“ uvedl Miloslav Lejsek z jablonecké městské policie.

Podle něj hlídka navíc zjistila ještě jedno porušení zákona. „Ve vozidle nebyl viditelně umístěn průkaz řidiče taxislužby,“ dodal Lejsek s tím, že řidič na povinnost viditelného umístění zapomněl a že zákazník doklad o přepravě nepožadoval.

Hlídka poté řidiče podrobila orientačnímu testu na alkohol, který byl negativní a také na přítomnost návykových látek. A ten už byl pozitivní s podezřením na užití metamfetaminu a amfetaminu. „Pro podezření ze spáchání přečinu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si řidiče převzala k dalšímu šetření,“ uzavřel Lejsek.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Jablonec

Štítky jablonec, městská policie, taxikář, drogy, strážníci, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikář jezdil pod vlivem drog. Strážníkům jeho test vyšel pozitivní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.