Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Státní zástupkyně z Liberci podala obžalobu kvůli utonutí dítěte v Českém Dubu

Obžalobu kvůli utonutí šestiletého chlapce na koupališti v Českém Dubu na Liberecku z července 2020 podala tento týden státní zástupkyně z Liberce. Obžalován je zástupce vedoucího letního tábora, kde bylo dítě na pobytu. Za usmrcení z nedbalosti hrozí osmatřicetiletému muži rok až šest let vězení.

„Státní zástupkyně podala obžalobu na jednu fyzickou osobu pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," řekl okresní státní zástupce v Liberci Lukáš Pauldura.

Chlapec přišel na koupaliště 6. července 2020 se skupinou dalších zhruba 60 dětí z letního tábora. Jeho bezvládné tělo pak vynesly z vody dívky, které podle policie na hocha v bezvědomí zareagovaly dříve než lidé, kteří ho měli hlídat. I přes okamžité poskytnutí laické první pomoci a následnou intenzivní lékařskou resuscitaci chlapec druhý den zemřel v nemocnici.

„Podle výsledků vyšetřování došlo v té věci k souhře okolností, kdy (obžalovaný) zejména z pozice zástupce hlavního vedoucího tábora nezajistil dostatečně organizačně a personálně veškeré povinnosti, které mu vyplývaly z obecné právní úpravy. A v podstatě vznikla na koupališti poměrně nepřehledná situace, při které bohužel došlo k tomu, že jedno z dětí, které neumělo plavat, tak se utopilo," dodal Pauldura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky ČR, kriminalita, neštěstí, utonutí, děti, Český Dub, státní zástupce, Liberec, koupaliště, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní zástupkyně z Liberci podala obžalobu kvůli utonutí dítěte v Českém Dubu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.