Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: V Liberci řádí gang mladistvých. Brutálně napadli dva chlapce před muzeem

Na sociálních sítích koluje video, na němž je zachycen dětský gang, který napadl dva chlapce před Severočeským muzeem v Liberci. Video zveřejnil náměstek primátora Ivan Langr, který požaduje důkladné prošetření případu. Podle něj totiž gang útočí opakovaně.

Podle informací serveru iDNES došlo k napadení v noci na čtvrtek. Skupina mladistvých kolem 15 let surově napadla dva chlapce podobného věku. „Gang mladých teenagerů si vybírá z řad obdobně starých dětí své oběti a surově je mlátí. Šokující video jsem získal od diskrétního zdroje. Na videu, které už včera i dnes kolovalo po instagramu, můžete v krátkém prostřihu vidět včerejší hon na dvě oběti a jejich velmi brutální napadení. Podle neověřené informace snad měla jedna oběť být i ošetřena záchrannou službou,“ uvedl Langr na svém facebookovém profilu.

Podle něj to nebylo poprvé, co gang někoho napadl. „Jako náměstek primátora požaduji, aby Policie České republiky zahájila důsledné vyšetřování," uvedl Langr. Apeluje současně i na ministra vnitra Víta Rakušana, kterého v příspěvku označil. „Jako rodič apeluji na všechny mámy a táty, aby poučili své děti a aby vždycky věděli, kam, kdy a s kým chodí. I z tohoto důvodu (a po předešlé konzultaci s bezpečnostním expertem) video zcela záměrně zveřejňuji, a to ve verzi s anonymizací repostujících a komentujících uživatelů sítě. A leze mi z toho mráz po zádech,“ napsal Langr.

Policie případ již vyšetřuje a současně žádá veřejnost o spolupráci. „Zajišťujeme veškeré důkazní prostředky, po jejichž vyhodnocení bude ve věci dále rozhodnuto. Přivítáme jakákoliv možná svědectví, zejména pak osob z místa. Právě ty by mohly zásadním způsobem dopomoci k objasnění okolností celého děje,“ sdělil pro iDNES policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, krimi, napadení, gang, děti, mladiství, Ivan Langr, Severočeské muzeum v Liberci, iDNES.cz, Instagram, Vít Rakušan, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Brožek

Děti dezolátů.

Sobota, 29. října 2022, 09:57Odpovědět

Jako náměstek primátora požaduji... Cože? Z jaké pravomoci? Mimochodem, super kontrast od člověka, co propaguje Henleina jako čestného občana. Kriminalita v Liberci roste exponenciálně, Starostové se starají, jen holt už i děti tu dostávají přes držku. Možná by přes držku potřeboval někde jiný. A nebo zabodnutou jehlu z libereckých parků do prdele..

Sobota, 29. října 2022, 00:50Odpovědět

Josef Brožek

Bělošští gangsteři, kdo je porodil? Jedině stejná verbež.

Pátek, 28. října 2022, 17:33Odpovědět

VIDEO: V Liberci řádí gang mladistvých. Brutálně napadli dva chlapce před muzeem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.