Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajská policie má ve vozovém parku posilu. Nové BMW si došlápne na piráty silnic

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje má mezi vozidly nový přírůstek. Bavorák s více než 300 koňmi pod kapotou bude dohlížet na bezpečnost na silnicích, policisté s ním začnou jezdit již za pár dnů.

Další vůz, který se řadí mezi dálniční speciály, získalo krajské policejní ředitelství koncem října. Jedná se o nový, třílitrový speciál BMW 540i xDrive. „Automobil bude primárně určen pro výkon služby Oddělení silničního dohledu Odboru služby dopravní policie KŘP Libereckého kraje a bude plnit stanovené úkoly v úseku dálnice D10, na rychlostních komunikacích a na silnicích prvních tříd,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Vozidlo se pyšní výkonem 333 koňských sil a může jet rychlostí až 250 km/h. „Primárně tak bude působit proti „pirátům silnic“. Je osazen kamerovým systémem schopným zaznamenávat rychlost vozidel jedoucích nejen před, ale i za vozem. K jeho další speciální výbavě patří také mobilní systém na kontrolu dálničních známek,“ doplnil mluvčí.

Do služby bude automobil zařazen během několika dnů. „V rámci své pracovní činnosti výrazným způsobem přispěje k bezpečnosti na pozemních komunikacích Libereckého kraje,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, krimi, doprava, bezpečnost, silnice, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská policie má ve vozovém parku posilu. Nové BMW si došlápne na piráty silnic  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.