Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud poslal muže z Frýdlantska do vazby. Policisté ho několikrát zadrželi, naposledy ukradl i psa

Mnohokrát se třicetiletý muž z Frýdlantska v minulých měsících dopouštěl trestné činnosti. Řídil pod vlivem omamných látek, přechovával pervitin, kradl. Trpělivost policistům došla v říjnu, kdy ho opět zadrželi. Nakonec se rozhodli dát návrh dát ho do vazby, s čímž soud souhlasil.

„Několikrát byl policisty zadržen a bylo mu sděleno obvinění pro trestnou činnost, spočívající v neoprávněném užívaní cizí věci, kdy se jednalo o automobil, jenž užíval bez souhlasu a vědomí majitele. Jindy pro změnu řídil vozidlo pod vlivem návykové látky,“ vypočítala mluvčí policie Adéla Fialová.

Pachatel se podle ní nezastavil před ničím. „Nebylo výjimkou, že si v minulosti převzal usnesení o zahájení trestního stíhání i z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, kterou ve většině případů tvořil pervitin,“ dodala.

Poslední případ si pak připsal v říjnu, a byl poměrně kuriózní. „Vnikl na pozemek a následně i do domu, odkud odcizil majitelům nejen potraviny, ale i psa,“ popsala Fialová.

Policejní vyšetřovatel mu tak na základě nashromážděných důkazů sdělil nejen obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, ale současně podal i podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. „Ten byl na základě návrhu státního zástupce následně akceptován soudem, který tím učinil přítrž dalšímu možnému páchání trestných činů ze strany dnes již obviněného muže,“ upřesnila mluvčí.

V případě pravomocného odsouzení mu při horní hranici trestní sazby hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Frýdlantsko, zloděj, ukradený pes, vazba, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal muže z Frýdlantska do vazby. Policisté ho několikrát zadrželi, naposledy ukradl i psa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.