Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Český rekordman z Harrachova zmizel. Po bývalém skokanovi na lyžích Hájkovi pátrá policie

Bývalý skokan na lyžích a český rekordman na mamutím můstku Antonín Hájek je už měsíc nezvěstný. Podle spekulací by pětatřicetiletý olympionik z her ve Vancouveru i Soči a později trenér ženské reprezentace mohl být v Malajsii. Na Hájkovo zmizení upozornil deník Blesk.

Podle informací Blesku policie hledá Hájka od 2. října. „Pátrání po pohřešované osobě aktuálně stále probíhá. Informaci o pohřešování osoby jsme přijali od rodiny. Muž o sobě do dnešního dne nepodal žádnou zprávu. Přijmeme jakékoliv informace, které by vedly k jeho případnému vypátrání,“ řekla deníku policejní mluvčí Adéla Fialová.

Rodák z Frýdlantu od narození žije v Harrachově. „Bydleli jsme přímo pod můstky. Jako malý kluk jsem snil si jednou zalétat na mamutu. To se mi splnilo i s pokořením 200 metrů,“ uvedl Antonín Hájek pro lyžařský svaz před třemi lety.

Hájek je držitelem českého rekordu v letech výkonem 236 metrů, který předvedl na MS v Planici v roce 2010 a dosud ho žádný český závodník nepřekonal. Kariéru ukončil před sedmi lety. Ve Světovém poháru byl dvakrát těsně za stupni vítězů čtvrtý. Na OH v Kanadě skončil sedmý na velkém můstku a na MS v letech nejlépe osmý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Svaz lyžařů ČR

Štítky Antonín Hájek, skoky na lyžích, Harrachov, pátrání, policie, Malajsie, Soči, Vancouver, skokan na lyžích, Blesk, Kanada, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český rekordman z Harrachova zmizel. Po bývalém skokanovi na lyžích Hájkovi pátrá policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.