Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dopravní nehodu u Cvikova podle policie fingoval manžel. V autě uhořela jeho žena

Loňskou dopravní nehodu u Cvikova podle zjištění policie fingoval muž, aby zamaskoval vraždu své manželky. Žena byla loni v říjnu nalezena mrtvá v ohořelém a nabouraném voze. Z jejího násilného zabití kriminalisté viní pětačtyřicetiletého manžela, vraždu plánoval a provedl zvlášť trýznivým způsobem. Muž je stíhán vazebně. Státní zástupkyně Petra Pazderková tento týden podala obžalobu k libereckému soudu. Obviněnému hrozí vězení na 15 až 20 let, nebo výjimečný trest, řekla Pazderková.

Obžalobu jsem podala pro zločin vraždy dle paragrafu 140, odstavec 2,3 písmeno I a pro přečin maření úředního výkonu a vykázání podle paragrafu 337 odstavec 1, písmeno A trestního zákoníku," uvedla Pazderková. S ohledem na to, že soud se případem bude teprve zabývat, nemůže sdělit žádné bližší informace. „Pokud jde o popis jednání, které je předmětem obžaloby, a postoj obviněného k trestné činnosti, tak k tomu se v současné době vyjadřovat nebudu," řekla státní zástupkyně.

O nehodě jsme psali v říjnu 2021

Tragická nehoda u Cvikova. Auto narazilo do stromu a začalo hořet, jeden člověk nepřežil

K tragické nehodě došlo ve středu ráno na silnici mezi Drnovcem a Mařeničkami u Cvikova. Z dosud nezjištěných příčin tam auto narazilo do stromu. Nehodu nepřežila jedna osoba.

Mrtvou ženu záchranáři objevili v nabouraném a ohořelém osobním voze loni 20. října ráno na silnici třetí třídy mezi vesnicemi Drnovec a Mařeničky. Navenek se jevilo, že auto vyjelo z vozovky, narazilo do stromu a začalo hořet. „Krátce po šesté hodině, z dosud nezjištěných příčin, havarovalo v uvedeném úseku komunikace do stromu osobní vozidlo, které bezprostředně po srážce začalo hořet,“ uvedl  tehdy mluvčí policie Vojtěch Robovský

„To jednání, které je předmětem obžaloby, bylo šetřeno jako dopravní nehoda. Až následně prověřováním bylo zjištěno, že se jedná o násilný trestný čin," dodala Pazderková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Cvikov, policie, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehodu u Cvikova podle policie fingoval manžel. V autě uhořela jeho žena  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.