Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senior vyrazil hledat do lesa manželku, sám se ztratil a musela ho hledat policie

V náročné pátrání se proměnil zcela neškodný záměr seniorky ze Semilska, která se vypravila do lesa na klestí. O několik hodin později desítky profesionálů i dobrovolníků hledalo jejího manžela.

Seniorce se v lesem nic nestalo a v pořádku se vrátila domů. Jenže v tu chvíli zjistila, že z domu odešel její devadesátiletý manžel. „Vzhledem k tomu, že senior nebyl zvyklý opouštět domov sám a již měl určité zdravotní problémy, měla žena o svého chotě skutečnou obavu,“ informovala policejní mluvčí Adéla Fialová.

S pomocí sousedů začala seniorka prohledávat okolí. Když manžela nenašla, obrátila se po šesté hodině odpolední na policii. Do terénu tak okamžitě vyrazilo na sedmdesát profesionálů složek Integrovaného záchranného systému. Ne Semilsko kromě policistů vyjeli také hasiči a horská služba. „Avšak ani občané nezůstali k osudu seniora lhostejní a k pátrání se připojila i početná skupina dobrovolníků. Všichni společně propátrali více jak 250 hektarů mnohdy velmi náročného terénu ve značně nepříznivých podmínkách a zhruba po 4 hodinách od nahlášení události, se seniora podařilo nalézt,“ komentovala Fialová.

Z místa následně seniora, který byl při vědomí a bez vážnějšího zranění, přepravili nálezci na nejbližší komunikaci a předali záchranářům. „Nelze tedy jinak, než konstatovat, že nejen díky profesionalitě a skvělé koordinaci složek IZS, ale i obětavosti a vytrvalosti všech dobrovolníků, má tento příběh šťastný konec a všem náleží velké díky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, pátrání, senior, Semilsko, les, manželé, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior vyrazil hledat do lesa manželku, sám se ztratil a musela ho hledat policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.