Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodnice oslovovala muže pod záminkou seznámení. Vymámila z nich přes tři miliony korun

S podvodníky, kteří se přes sociální sítě vydávají za někoho jiného a tahají z netušících obětí peníze, se roztrhl pytel. Příkladem může být i liberecký případ, kdy žena od mužů v poměrně krátké době lstivě získala více než tři miliony korun. Policie opakovaně apeluje na veřejnost, aby slepě nedůvěřovala neprověřeným lidem.

Dvaatřicetiletá žena oslovovala muže na sociálních sítích za účelem údajného seznámení. Měla však jiné plány. „Ve chvíli, kdy si získala jejich důvěru, s nimi komunikovala již výhradně přes telefon. Lstivě jim však namísto dalšího seznámení podsouvala historky o své tíživé životní situaci, špatném zdravotním stavu a následně je i požádala o finanční půjčku, pod příslibem brzkého navrácení. Pachatelka nezapomněla do své legendy zakomponovat i očekávané dědictví, z něhož měly být prostředky poškozeným navráceny,“ uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

Trestné činnosti se dotyčná žena dopouštěla opakovaně. Vylákala z mužů více než tři miliony korun, a to v poměrně krátké době. „Takto získané prostředky převážně investovala do herních portálů. Způsob, jakým trestnou činnost páchala, však nebyl natolik sofistikovaný, jak se domnívala,“ dodala mluvčí. Na její podvody se přišlo a pokud bude pravomocně odsouzena, hrozí jí až osm let za mřížemi.

Přesto, že informací o podvodných jednáních stále přibývá, stále se najdou tací, kteří si danou osobu neprověří a peníze pošlou. „Buďte prosím obezřetní při jakékoliv komunikaci na sociálních sítích a prověřte si, komu skutečně svěřujete své finance. Pamatujte: není standardem požadovat finance nejen v rámci seznamování s cizím člověkem a ten, kdo se nachází na profilovém obrázku, nemusí být nutně tím, kdo ve skutečnosti sedí před obrazovkou zařízení, jehož prostřednictvím s vámi komunikuje,“ upozornila Fialová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecko, krimi, policie, podvod, internet, sociální sítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice oslovovala muže pod záminkou seznámení. Vymámila z nich přes tři miliony korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.