Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V domě s pečovatelskou službou v Libštátě vypukl požár. Jeden senior nepřežil

, aktualizováno 10. prosince 2022, 10:14

K požáru došlo v pátek večer v domě s pečovatelskou službou v Libštátě u Semil. Z objektu bylo evakuováno pětačtyřicet klientů, policie informovala, že po lokalizaci požáru byla na místě nalezena osoba bez známek života. Jde o sedmdesátiletého klienta domova.

„Oznámení o zahoření objektu jsme obdrželi prostřednictvím linky 158 krátce před půl desátou večer,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Požár byl podle něj lokalizován kolem jedenácté hodiny.

Na místě byla podle něj nalezena osoba bez známek života. „Případem se budou zabývat kriminalisté Územního odboru Semily. Okolnosti a příčiny vzniku požáru budou předmětem dalšího prověřování,“ dodal. Mrtvým je sedmdesátiletý klient domova. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," uvedl Robovský.

Klienty domova hasiči ve spolupráci s policií, záchranáři a pracovníky domova transportovali do místní tělocvičny, kde pro ně zřídili zázemí. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat krátce před půlnocí.

Obyvatelé domova se nyní dočasně přesunou do jiných zařízení. „Do doby, než se tamní dům s pečovatelskou službou opět zprovozní, zajišťujeme místa pro dočasné ubytování seniorů v obdobných zařízeních v kraji," řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, hasiči, hzslk, policie, libštát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domě s pečovatelskou službou v Libštátě vypukl požár. Jeden senior nepřežil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.