Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jelen mezi Práchní a Novým Borem znovu v akci. Řidič strhl řízení, došlo k čelní srážce s autem

Už v září jeden z řidičů projíždějících silnicí I/13 mezi Novým Borem a Práchní palubní kamerou natočil, jak mu do cesty skočil jelen. Tehdy vše dopadlo dobře. Na Nový rok ale na stejném místě jelen přebíhal přes silnici znovu a tentokrát to skončilo čelní srážkou dvou aut.

Řidič projížděl úsekem v neděli v 17:45 ve směru od Práchně. „Několik set metrů za obcí v klesání mu z lesa vběhl do jízdní dráhy statný jelen. Ve snaze vyhnout se mu si zajel ke středu, manévr nezvládl a vybočil do protisměru, kde čelně naboural do osobního vozidla značky Toyota C-HR, jedoucího od Nového Boru,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Centimetry od srážky. Řidiči skočil do cesty jelen, vše zachytila palubní kamera

Obrovské štěstí měl v úterý Tomáš Dvořák, který při cestě do práce mezi Práchní a Novým Borem jen těsně unikl srážce s jelenem. Ten mu skočil do cesty a řidič jen díky rychlé reakci a prudkému brzdění odvrátil neštěstí.

Částečně řidič trefil i jelena, který na autě zanechal část srsti. „Při kolizi utrpěl blíže nespecifikované zranění řidič toyoty a celková škoda na obou vozidlech přesahuje 450 tisíc korun,“ dodala mluvčí s tím, že jelen zmizel v lese.

Podle Balákové na prakticky stejném místě pravděpodobně stejná jelen přebíhal silnici už v září. Řidič ale tehdy stačil dobrzdit a celý incident navíc zaznamenal na palubní kameru. Policisté tak v úseku doporučují opatrnost. „Vzhledem k tomu, že se v lesním úseku silnice číslo 13 mezi Práchní a Novým Borem podobná situace může opakovat, dbejte tu prosím zvýšené opatrnosti,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Dvořák

Štítky policie, jelen, prácheň, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jelen mezi Práchní a Novým Borem znovu v akci. Řidič strhl řízení, došlo k čelní srážce s autem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.