Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič na přechodu srazil ženu. Ta musela do nemocnice

, aktualizováno 5. ledna 2023, 18:19

Policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo ve středu brzy ráno v Jablonci nad Nisou. Řidič tam srazil na přechodu ženu, kterou se zraněním převezli záchranáři do nemocnice. Policie upozorňuje chodce i řidiče, aby byli na cestách opatrnější.

K nehodě došlo v ulici U Přehrady. „Řidič s vozidlem VW Golf jel ve směru od Tanvaldu do centra města, kde na přechodu pro chodce přehlédl z jeho levé strany ve směru od bazénu přecházející 62letou ženu, do které narazil. Chodkyně po střetu s vozem upadla,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Žena poté upadla a zranila se, sanitka ji odvezla do nemocnice. „Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u řidičky i řidiče vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky,“ dodala mluvčí.

Policisté znovu varují chodce i řidiče, aby především v zimních dnech byli ještě opatrnější než obvykle. „Viditelnost i přes den již nižší, ráno je déle tma a odpoledne samozřejmě rychleji ubývá denní světlo. Osobu, která na sobě nemá viditelný reflexní prvek, tak lze velmi snadno přehlédnout. Chodce upozorňujeme, aby vozovku přecházeli až ve chvíli, kdy blížící se vozidlo zastaví a je zřejmé, že umožní bezpečné přejití,“ vysvětila Sochorová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, jablonec, přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na přechodu srazil ženu. Ta musela do nemocnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.