Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie pátrá po unikátním kole za čtvrt milionu. Zloděj ho ukradl z prodejny

Policie pátrá po jízdním kole za téměř čtvrt milionu korun, které zloděj ukradl z prodejny v ulici Svobody v Liberci. Do obchodu se vloupal v sobotu 7. ledna a ač jej vyrušil alarm, stihl s jedním z kol utéct. Zřejmě ale asi netušil, co vlastně odnesl.

„Poté, co do prodejny pachatel vnikl za použití násilí, aktivoval alarm, a proto v panice popadl jedno jediné kolo, které stálo nejblíže, a utekl s ním. Bohužel šlo zrovna o nejdražší kolo z celého obchodu. Je to horské, celokarbonové, celoodpružené kolo značky Koba Trailtool s karbonovými ráfky a dalšími prémiovými komponenty v barvě několika modrých odstínů. Jeho prodejní cena činí 230 000 korun,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Obchodníci údajně kolo porovnávají se špičkovými rychlými švýcarskými hodinkami a jeho kvality ocení jen skutečný znalec cyklistiky. Tím ale zloděj vůbec nemusí být, a tak ho může nabízet hluboko pod cenou anebo na bazarových webových portálech.  

„Pokud takové kolo někde někdo zahlédne, prosíme, aby volal na bezplatnou tísňovou linku 158. Podle majitele prodejny existuje jen jeden jediný exemplář této značky na světě v tomto barevném provedení,“ upozornila Baláková.

Vzhledem k výši způsobené škody si případ převzala služba kriminální policie a vyšetřování libereckého územního odboru Policie ČR a pachateli v případě dopadení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, jízdní kolo, Policie ČR, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po unikátním kole za čtvrt milionu. Zloděj ho ukradl z prodejny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.