Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž v Jablonci napadl ředitelku školy a vyhrožoval jí i střelnou zbraní

Z trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování obvinila policie v Jablonci nad Nisou čtyřicetiletého muže. Ten vtrhl do základní školy, kde v ředitelně slovně a poté i fyzicky napadl ředitelku. Událost se odehrála tento týden ve středu a už v pátek byl ve zkráceném trestním řízení potrestán soudem a odešel s podmínkou.

„Podezřelý tehdy odpoledne kolem půl třetí hodiny vtrhl s velkou agresí do ředitelny, kde za sebou zavřel dveře. Následně nejprve slovně a poté i fyzicky napadl ředitelku. Poté z kanceláře odešel a ještě v prostorách školy velmi vulgárními výrazy napadal jak paní ředitelku tak i jejího zástupce, který se jí zastal,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Cestou navíc i nadále vykřikoval urážky, nadávky a výhružky na adresu ředitelky. Během incidentu si ještě vyhrnul bundu, aby bylo vidět, že má u sebe v kalhotách zasunutou zbraň. Poté ji rukou povytáhl, aby jasně naznačil, že je ozbrojen. V té době tomuto jednání byli přítomni ještě další učitelé a několik nezletilých žáků školy. Agresor společně s dalším mužem, který ho do školy doprovázel budovu opustil.

„Pracovnice školy během incidentu věc oznámila telefonicky městským strážníkům, kteří na místo ihned vyslali svoji hlídku, které se podařilo agresivního muže se zbraní nedaleko školy zadržet. Poté ho předali k dalším úkonům policistům z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, které přivolali na místo události,“ uvedla dále Sochorová. Policisté muže zadrželi a putoval do cely, současně u něj zajistila plynovou pistoli. Důvody jednání podezřelého souvisely s docházkou jeho dítěte do základní školy.

V pátek v rámci zkráceného přípravného řízení vedeného do 48 hodin proběhl soud, kde byl podezřelý pravomocně potrestán a propuštěn ze zadržení na svobodu.

Ředitelka školy na tuto skutečnost reagovala slovy: „Velmi děkuji zasahujícím městským strážníkům, kterým se podařilo téměř okamžitě muže zadržet. Stejně tak děkuji všem policistům, kteří se podíleli na zpracování celého případu ve zrychleném zkráceném přípravném řízení, díky kterému mohl být zadržený muž ve velmi krátké době postaven před soud a za své jednání potrestán.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky zbraň, napadení, ředitelka, škola, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jablonci napadl ředitelku školy a vyhrožoval jí i střelnou zbraní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.