Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec varuje seniory. Muž obcházel dům kvůli petici, tvrdil, že zastupuje ANO

Jablonecký magistrát vydal varování před lidmii, kteří chodí v ulicích Mšena. Vydávají se za členy hnutí ANO a jeho jménem oslovují starší lidi a žádají je o podpisy na údajnou petici proti prodeji jablonecké nemocnice.

Neznámý muž se objevil i v jednom z domů s byty zvláštního určení v Palackého ulici, kde obcházel v pondělí večer. „Údajně zastupuje ANO, zvoní na ty staré lidi, kteří nemají ponětí, o co jde, a dává jim papíry k podpisu. Je mi divné, že se v těchto domech pohybuje někdo takto večer a oslovuje staré lidi, kteří tam bydlí a někteří už jsou docela mimo a o ničem nevědí,“ stěžovala si na jabloneckém magistrátu neteř jedné z obyvatelek domu, vystrašené 91leté paní.

Jde ovšem o smyšlenou záminku. „Na dotaz magistrátu, zda se skutečně jednalo o někoho, koho hnutí ANO pověřilo sběrem podpisů, krajská kancelář odpověděla, že nikoli. Proto jablonecký magistrát varuje všechny starší obyvatele, aby nepouštěli do svých bytů neznámé lidi nebo dokonce podepisovali jakékoli listiny,“ upozornila mluvčí města Jana Fričová.

Její slova potvrdila i krajská manažerka politického hnutí Jana Hajná: „Nic takového neorganizujeme, ani nemám informace o tom, že by naši členové tímto způsobem jednali.“

Také nemocnice o žádné petici pro veřejnost neví. „Nic takového neorganizujeme. Mezi změstnanci koluje petice, ale ta je interní a mezi seniory s ní nikdo nechodí,“ potvrdil mluvčí jablonecké nemocnice Jana Válková.

Před Vánoci se podobným způsobem snažili dostat do bytů osoby, které tvrdily, že mají pověření jabloneckého magistrátu, aby kontrolovaly propustnost okenního těsnění. Díky spolupráci občanů se jednu ženu podařilo městských strážníkům brzy zadržet.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ANO 2011, magistrát, nemocnice, Jablonec, dům, Mšeno, podvodníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec varuje seniory. Muž obcházel dům kvůli petici, tvrdil, že zastupuje ANO  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.