Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Agresor napadl mladého řidiče, protože s autem projel příliš blízko něj

Policisté minulý pátek zasahovali u konfliktu v Lomnici nad Popelkou. Kvůli malichernosti tam šestapadesátiletý muž brutálně zbil osmnáctiletého mladíka. Vadilo mu, že když odklízel sníh, mladík kolem něj moc blízko projel autem.

„V tu dobu agresor odhazoval venku sníh a ačkoliv se s řidičem vůbec neznal, průjezd vozidla si vyložil jako osobní provokaci, kterou si s ním chtěl hned vyřídit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

A to se mu povedlo, protože mladý řidič se do ulice za chvíli vrátil. „Starší muž nezaváhal, přišel k jeho autu, otevřel dveře u řidiče a začal ho bít pěstmi do hlavy a hrudi, přitom v ruce svíral nezjištěný kovový předmět, který zesiloval účinek jeho útoku. Mladík dostal nejméně deset ran pěstí do hlavy,“ dodala mluvčí.

Ve chvíli, kdy se snažit vystoupit, ho útočník chytil za nohu a křičel na něj, že mu zlomí koleno, a že tam vykrvácí a umře. „Šokovaný řidič se neměl jak bránit a teprve potom, když si na něm útočník dostatečně vybil zlost, nechal ho odjet,“ popsala Baláková.

Jenže konflikt neskončil. Napadený mladík popojel k domu kamaráda, jenže to už za ním agresor znovu běžel, a to s pánvičkou v ruce. „To už se na místo dostavili i otcové obou kamarádů a jim všem vyhrožoval zabitím. V té době už jsme přijali tísňové volání na naši linku 158 a operační důstojník na místo vyslal hlídku včetně psovoda,“ dodala mluvčí.

Muž se uklidnil až poté, co uviděl služebního psa a policisté ho zadrželi. „V době svého zadržení měl v sobě 1,09 promile alkoholu. Hned následující den ho vyšetřovatel semilského územního odboru obvinil ze spáchání tří přečinů, a to z ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a také výtržnictví, za které mu hrozí tříletý trest odnětí svobody,“ upřesnila.

Obviněný napadanému mladíkovi způsobil tržnou, krvácející ránu na hlavě, otřes mozku a pohmožděniny hrudníku. „Lékaři mladému studentovi po ošetření nařídili domácí klidový režim na lůžku. Nikoho dalšího obviněný zranit nestačil díky včasnému příjezdu naší hlídky,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, agresor, recidivista, úklid sněhu, lomnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor napadl mladého řidiče, protože s autem projel příliš blízko něj  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.