Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvody s americkými vojáky nekončí. Naletěla i seniorka z Jablonecka

Hořký vstup do světa sociálních sítí zažila téměř sedmdesátiletá žena z Jablonecka. Jen pár dní po vytvoření profilu na Facebooku se stala další z obětí, které naletěly falešným vojákům a přišly o nemalé peníze.

V polovině loňského roku se seniorka rozhodla jít s dobou a pořídila si „chytrý“ telefon. „S jeho koupí si zřídila službu WhatsApp a začala používat i mailovou schránku. V lednu letošního roku si vytvořila i profil na Facebooku a nainstalovala službu Messenger,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Trvalo to jen pár dní a žena obdržela žádost o přátelství od neznámého sympaticky vyhlížejícího muže, který vystupoval jako voják americké armády. Údajně pobýval na misi v Iráku, ale během pár měsíců měl odejít do důchodu a plánoval se vrátit do rodné České republiky. Zde chtěl dle svého vyprávění podnikat s nemovitostmi.

„K tomu, aby mohl podnikat, by využil finance, které mu byly vyplaceny vládou Iráku jako záloha na důchod ve výši přibližně 10 milionů korun. Irácká vláda tyto peníze údajně posílá rodinným příslušníkům, ale jelikož on je vdovec s nezletilým synem, tak seniorce řekl, že tyto peníze si nechá poslat k ní,“ popsala Sochorová. Peníze měla ženě doručit přepravní společnost.

Není těžké odhadnout, jak celý případ pokračoval. Se ženou začala komunikovat údajná přepravní společnost, která po ní chtěla nejprve 1 800 eur za přepravu balíku, následně 1 500 eur, nakonec se spokojila s částkou 36 tisíc korun, kterou žena na účet zaslala. „Poté se ji údajný americký voják snažil namluvit, že žádné peníze společnosti nepřišly, že je lhářka, že nic neposlala,“ dodala mluvčí s tím, že po seniorce požadoval další peníze.

To už ale ženě přišlo podezřelé a místo do banky zamířila na policii, která zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Jablonecko, podvod, voják, seniorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvody s americkými vojáky nekončí. Naletěla i seniorka z Jablonecka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.