Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Záškoláctví dcery řeší policie, rodičům hrozí až pětileté vězení

Z ohrožování výchovy dítěte se zodpovídají rodiče školačky z Českolipska. Vyšetřovatelka je viní z toho, že svojí nedůsledností přispěli k tomu, že má dívka extrémní počet zameškaných hodin. Žákyně druhého stupně chyběla na 981 vyučovacích hodinách, kdy 714 z nich zůstalo neomluvených.

„Rodiče dívky v minulém týdnu převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin ohrožování výchovy. Při kontrole její docházky vyšlo například najevo, že v době její údajné nemoci, kvůli které nebyla ve škole, vysílala živě ze svého instagramového účtu vlastní venkovní aktivity. Jindy se zase ve dnech, ve kterých ve škole chyběla, ve městě nechtěně potkala se svými učiteli nebo spolužáky,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Řešení vedoucí k nápravě školní docházky se snažila s jejími rodiči hledat nejen škola, ale i další kompetentní instituce, ovšem bez úspěchu. Za to, že si jejich dcera po delší dobu osvojuje zahálčivý způsob života a nijak nerozvíjí své rozumové schopnosti, nyní jejím rodičům hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky okres Česká Lípa, Policie České republiky, záškolák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záškoláctví dcery řeší policie, rodičům hrozí až pětileté  vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.