Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kuřácký zlozvyk byl silnější než vůle. Jízda pro cigarety bude mít dohru u soudu

Na auto nabourané do stromu a opuštěné upozornili policii ve středu ráno náhodní kolemjdoucí. Policisté nelenili a záhy našli řidiče, který vůz do příkopu a mohutného stromu „poslal“. Ukázalo se, že to asi nebylo tak složité, dvaatřicetiletý muž nikdy nevlastnil řidičák, a navíc byl opilý.

Událost se odehrála v Libšťátě, kde Renault Megane muž neudržel při své jízdě na silnici. Nárazem se nijak vážně se nezranil a po havárii odešel domů. „Když jsme jeho majitele ještě v noci navštívili u něj doma na Semilsku, přiznal se nám, že auto řídil opilý. Odběru krve na zjištění jeho aktuální hladiny alkoholu v krvi se podrobil a nadýchal 2,3 promile alkoholu s vysvětlením, že popíjel ještě po havárii,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Nebyl to ale jeho jediný prohřešek, protože kromě toho ani nikdy nechodil do autoškoly a nevlastní žádné řidičské oprávnění. Svou jízdu nám zdůvodnil tím, že si potřeboval nutně zakouřit a neměl doma žádné cigarety. „Svěřil se nám s tím, že se snaží s tímto zlozvykem skoncovat, ale potřeba si zapálit byla v osudný večer silnější než jeho vůle. Ke vší smůle byly v tu dobu obchody i restaurace zavřené, a tak mohl cigarety sehnat už jen na benzince ve Vrchlabí, a tam se rozhodl zajet,“ popsala dále Baláková.

Risk se mu nevyplatil, protože ho ve Vrchlabí zastavila policejní hlídka, která ho podrobila dechové zkoušce s výsledkem 1,8 promile alkoholu a další jízdu mu zakázala. Tento zákaz vůbec nerespektoval a za volant později usedl znovu, aby se mohl vrátit domů. Jeho noční jízda bude mít svou dohru u soudu. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cigarety, alkohol, nehod, Policie České republiky, Libštát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuřácký zlozvyk byl silnější než vůle. Jízda pro cigarety bude mít dohru u soudu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.