Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vloupal se do obchodu, jenže tam usnul. Ráno chtěl zloděj zmizet v zaměstnanecké uniformě

Policisté vyšetřují případ vloupání, ke kterému došlo v noci ze soboty v Bille v českolipské Děčínské ulici. Sedmadvacetiletý muž se tam vloupal, připravil si lup za 175 tisíc, jenže nevěděl, jak ho dostat ven, a tak v obchodě usnul. Ráno se pak pokusil zmizet v uniformě zaměstnance, na místě ho ale zadržel pracovník ochranky.

Muž nejprve vyřadil z provozu vnitřní bezpečnostní systém včetně kamer a přerušil přívod elektřiny do objektu. Poté naložil pět vozíků a dva košíky převážně alkoholem, ale také potravinami nebo sprchovými gely. Jenže nedomyslel, jak se dostane ven, dovnitř totiž vnikl střechou.

Nakonec tak v obchodě usnul a kolem půl sedmé ráno ho vzbudil až příchod zaměstnankyně s pracovníkem ochranky. „Hbitě se proto převlékl do zaměstnanecké uniformy supermarketu a v tomto maskování se pokusil z místa činu zmizet, což mu nevyšlo. Jak ho u vchodu muž z ostrahy spatřil, ihned pochopil, koho má před sebou, a ohlídal ho do příjezdu naší hlídky. Mladík mu dokonce nabízel kradený alkohol za to, když ho nechá odejít. Neuspěl a skončil na naší služebně,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Zloděje zadržel pracovník ochranky

Na služebně se pak policistům přiznal ještě k několika dalším prohřeškům. V noci ze soboty na neděli nejprve neúspěšně pokusil vloupat do benzinové čerpací stanice KM Prona v Liberecké ulici v České Lípě. Potom se přemístil na dvě zahrady v českolipské lokalitě Stará Lípa, kde odcizil dvě jízdní kola a teplovzdušný ventilátor. „Přiznal se i k vloupání do baru Hong Kong v Jižní ulici v České Lípě, odkud 12. února odnesl trezorek s hotovostí 47 tisíc korun a alkoholické nápoje,“ doplnila mluvčí.

Muže tak čeká obvinění z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci s celkovou škodou 267 229 korun, za které mu nyní hrozí pětiletý trest odnětí svobody. „Do rozhodnutí soudu o vině a trestu zůstává na svobodě za předpokladu, že už se nedopustí žádného dalšího deliktu. Pokud ano, tak budeme iniciovat jeho vzetí do vyšetřovací vazby,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, billa, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupal se do obchodu, jenže tam usnul. Ráno chtěl zloděj zmizet v zaměstnanecké uniformě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.