Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při tragické nehodě v Jablonci zemřel motorkář. Nejspíš jel moc rychle

K tragické dopravní nehodě došlo dnes, dvacet minut po čtrnácté hodině, na křižovatce ulic Budovatelů a Na Vršku v Jablonci nad Nisou. Při havárii zemřel řidič motocyklu. Okolnosti nehody prověřují kriminalisté.

Za nehodou s největší pravděpodobností stojí nepřiměřená rychlost motorky. „Řidič s vozidlem Škoda Kodiaq Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jel po vedlejší ulici Liberecké se zapnutým zvukovým a světelným výstražným zařízením. V prostoru uvedené křižovatky měl v úmyslu odbočit vlevo na hlavní ulici Budovatelů. V tomto okamžiku po ulici Budovatelů, ve směru od centra města, jel řidič s motocyklem, který pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nestačil adekvátně zareagovat,“ popsala situaci mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Reagoval tak, že motorku položil na vozovku a takto do záchranářského vozidla narazil. Motocykl se ještě odrazil do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla autoškoly. Motocyklista ovšem utrpěl těžké zranění a na místě dopravní nehody i přes veškeré úsilí záchranářů zemřel.

„Mohu potvrdit, že náš vůz, ve kterém jeli záchranář a lékař na výjezd, byl při nehodě. Oba naši kolegové okamžitě na místě poskytovali zraněnému neodkladnou péči a jeho resuscitace trvala až hodinu. Bohužel i přes veškerou snahu už mu vzhledem ke zranění nebylo pomoci,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva. Alkohol u řidičů obou vozidel policisté vyloučili na místě provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky tragická nehoda, motorkář, sanita, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při tragické nehodě v Jablonci zemřel motorkář. Nejspíš jel moc rychle  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.