Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté kontrolovali řidiče autobusů a tramvají. Dva z nich nadýchali

Policisté po celém kraji v pátek nad ránem kontrolovali řidiče hromadných prostředků. Během tří hodin zkontrolovali celkem 235 autobusů a tramvají, dva řidiči pak měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

Kontroly probíhaly od 4 do 7 hodin ráno. „Kontroly probíhaly na vhodných místech tak, aby nedošlo k narušení jízdních řádů hromadné dopravy osob, případně aby byla stanovené časy jízdních řádů časově narušeny co možná nejméně,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Během akce pak policisté odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu. Řidič autobusu na Liberecku nadýchal 0,58 promile, další řidič na Českolipsku pak 0,45 promile. „Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem jiných návykových látek,“ dodal mluvčí.

Policisté chtějí v podobných akcích pokračovat. „Apelujeme na veřejnost, v případě, že někdo z cestujících pojme podezření, že by mohl být řidič autobusu či tramvaje pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, ať kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158. Jde o zdraví všech,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, kontroly, liberecký kraj, alkohol, řidiči, tramvaje, autobusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali řidiče autobusů a tramvají. Dva z nich nadýchali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.