Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý muž na Českolipsku naboural a ujel. Hrozí mu až tříletý trest

Dopravní nehoda se stala v úterý ve městě Mimoň. Řidič fabie naboural do auta třiašedesátiletého muže. Nadýchal 2,54 promile alkoholu a hrozí mu až tříletý trest.

V úterý kolem poledne projížděl Mimoní třiašedesátiletý řidič auta značky Volkswagen. Ve stejné chvíli do muže naboural řidič fabie, který následně od nehody ujel. „V úterý kolem poledne projížděl Mírovou ulicí v Mimoni třiašedesátiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen Touran, když se na něj vyřítila fabie. Její řidič před tím parkoval na chodníku u přechodu pro chodce za prodejním stánkem s grilovanými kuřaty. Řidič fabie naboural do středu pravého boku projíždějícího volkswagenu, pak trochu couvl, objel ho a pokračoval v jízdě dál, jako by se nic nestalo,“ sdělila Ivana Baláková z oddělení tisku a prevence.

Řidič volkswagenu se však nevzdal a rozhodl se muže dojet. Nejen, že představoval nebezpečí pro ostatní řidiče, ale také pro děti. Muž dojel řidiče až před Základní školou Mírová, kde se řidič vypotácel z auta a byl z něj cítit alkohol. Následně mu na zem hodil dvousetkorunovou bankovku s tím, aby nechal celý incident být.

„Když viděl šofér volkswagenu, v jakém je stavu, snažil se mu vzít klíčky ze zapalování, jenže to nestihnul . Muž opět nasedl do fabie a rozjel se. Kontaktoval proto mimoňské policisty a ti ho ve městě brzy vypátrali. V té době měl auto zaparkované v blízkosti vlakového nádraží, kde se procházel. Popřel, že by ten den řídil, ale vysvětlit věrohodně, kdo jiný usedl za volant jeho vozidla, které se podle kamerových záběrů po městě pohybovalo, nedokázal,“ dodala Baláková.

Policisté u řidiče naměřili 2,54 promile alkoholu. Hrozí mu až tříletý trest. „Jeho dechová zkouška ukázala, že má v sobě 2,54 promile alkoholu, proto jsme mu na místě zadrželi řidičský průkaz a následně zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila Baláková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Mimoň, nehoda, alkohol, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž na Českolipsku naboural a ujel. Hrozí mu až tříletý trest  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.