Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V březnu na silnicích v Libereckém kraji vyhasly dva životy, loni jeden

Dopravní nehody v Libereckém kraji si v březnu vyžádaly dva životy, o jeden víc než ve stejném období loňského roku. Od začátku roku zemřelo při nehodách v regionu pět lidí.

Během března se stalo 382 nehod, což je o 80 více než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 63 lehce. Škoda byla vyčíslena na 20,84 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod, a to 20, zaznamenala policie v pátek 3. března, kdy se stala i jedna z tragických havárií. Při nehodě ve Zlaté Olešnici na Jablonecku zemřel řidič, dva lidé utrpěli zranění. Silnice byla zledovatělá, nesolí se tam a letos to nebylo poprvé, co někdo na úzké silnici plné zatáček havaroval.

Další smrtelná nehoda se stala 18. března, kdy po střetu s vozidlem záchranné služby zemřel motocyklista. Přes veškeré úsilí záchranářů a téměř hodinovou resuscitaci svým těžkým zraněním podlehl. Motocyklista svůj stroj položil na vozovku a narazil do vozu záchranářů, odtud se odrazil do protisměru, kde ještě narazil do protijedoucího vozu autoškoly.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, březen, 2023, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu na silnicích v Libereckém kraji vyhasly dva životy, loni jeden  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.