Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vyhlášení sportovní ankety okresu startuje. Ovládnou ji opět ženy?

Anketě o nejepší sportovce Libereckého kraje vládnou ženy. Vždyť loni obsadily první řtři místa v pořadí Ledecká, Davidová, Samková, Charvátová. Okresní výbor Liberecké sportovní a tělovýchovné organizace, ve spolupráci s Krajskou organizací ČUS Libereckého kraje, Agenturou Sport Action s.r.o a za podpory Libereckého kraje nyní vyhlašuje anketu Nejúspěšnější sportovci okresu Liberec za rok 2021 a následně i za celý Liberecký kraj.

„Tradiční anketa Nejúspěšnější sportovci má v našem kraji dlouholetou tradici. Bohužel, i na ní se podepsal koronavirus a z něho plynoucí omezení," uvedl Vladimír Boháč, předseda Krajské organizace ČUS LK.

Za rok 2019 se nejúspěšnější sportovci nevyhlašovali vůbec, když slavnostní galavečer byl zrušen. Za rok 2020 pak vyhlášení proběhlo za minimální účasti – a jen formou online přenosu. I když ani současná epidemiologická situace není nejlepší, věří organizátoři, že by to  mohlo letos klapnout, a že by se sportovci, trenéři, funkcionáři, donátoři a ostatní příznivci sportu přeci jen mohli na vyhlášení opět sejít.

Organizátoři se obrací na sportovní kluby, tělovýchovné jednoty, trenéry a sportovní veřejnost se žádostí o nominaci sportovců a sportovních kolektivů do níže uvedených kategorií, v nichž budou sportovci vyhlašováni: Mládež jednotlivci a družstva, dospělí jednotlivci a družstva, trenér profesionál, trenér dobrovolný, handicapovaní sportovci (dohromady jednotlivci i družstva), aktivní veterán nad 60 let.

Vedle těchto kategorií by chtěli pořadatelé uvést další významné sportovní osobnosti do Síně slávy. Současně také žádájí veřejnost o nominaci na cenu Fair play za příkladný čin v minulém roce. Návrhy lze zasílat na adresy: v.bohac@lb-sto.cz nebo pancihlar@seznam.cz. Termín pro podání návrhů je do 10. února.

Návrh musí obsahovat minimálně tyto údaje: Jméno, příjmení, rok narození, klubová příslušnost, kategorii do které je nominován, sport/disciplína, za jaké dosažené výsledky je sportovec či kolektiv navrhovaný. Do kategorie mládež lze uvést sportovce, kteří jsou narození v roce 2002 a mladší.

Zásadní podmínkou je fakt, že navrhovaný sportovec má klubovou příslušnost ke klubu (subjektu) mající sídlo na území okresu Liberec. V tomto případě není rozhodující místo trvalého pobytu. Pouze v kategorii Síň slávy budou brány i návrhy dle místa trvalého pobytu.

„Přestože anketu vyhlašují subjekty sdružené v největší organizaci sportu – v ČUS, rádi v nominaci uvidíme i sportovce z ostatních tzv. střešních organizací – Sokola, Sdružení sportovních svazů, AŠSK, ATJSK, Orel a dalších," doplnil Boháč.  

V současné době je plánováno slavnostní vyhlášení ankety na 24. března od 18 hodin v Aule G, Technické univerzity Liberec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nejúspěšnější sportovci LK

Štítky sportovec roku, sportovci, anketa, nejúspěšnější sportovci roku, Liberec, Liberecký kraj, trenér, Vladimír Boháč, sport, Technická univerzita v Liberci, Sdružení sportovních svazů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlášení sportovní ankety okresu startuje. Ovládnou ji opět ženy?  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.