Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Biatlonistka Puskarčíková v jednatřiceti letech končí kariéru. Je čas na nové věci, vzkázala

Biatlonistka Eva Puskarčíková končí kariéru. Harrachovská rodačka to oznámila na sociálních sítích. Víkendové závody Světového poháru v Oslu tak budou její poslední. Puskarčíková začínala s biatlonem v Harrachově, navštěvovala také jablonecké sportovní gymnázium.

„Tento víkend bude můj poslední nejen v této sezoně, ale i v těch dalších. Toto rozhodnutí ve mně bobtná již delší dobu a cítím, že mé sportovní výkony mě již vnitřně nenaplňují a už není v mých silách týmu pomoci tak, jak bych si přála,“ uvedla Eva Puskarčíková.

Kariéru přitom končí teprve v jednatřiceti letech. „Cítím, že je čas zase na nové věci… Sice se toho na jednu stranu strašně děsím, po 15 letech ve sportovní bublině, ale což, nějak bylo, nějak bude a buďme rádi, že jsme zdraví,“ dodává.

V příspěvku o konci kariéry ukazuje nadhled. „Jdu s kůží na trh a veřejně, se slzami, které mi jsou v posledním týdnu nejlepším kámošem. Tímto se omlouvám holkám v týmu, pač jsem si vědoma, že mít vedle sebe takovouhle plačku není jednoduché,“ napsala.

Sama cítí, že její poslední závody budou velmi emotivní. „Já tedy teď zahazuji řasenku a jdu si přišpendlit kapesník k rukávu, ať tento víkend přežiji… Tímto se omlouvám i Vám, že se na mě asi nebude dát koukat v TV při rozhovoru,“ zakončila se smíchem.

Ve Světovém poháru skončila individuálně dvakrát třetí - v prosinci 2016 ve stíhacím závodu v Pokljuce a o necelý měsíc později v závodu s hromadným startem v Oberhofu. Na mistrovství světa byla nejlépe desátá ve vytrvalostním závodu předloni v Anterselvě.

Cenné kovy sbírala s týmy. Dodatečně je po diskvalifikaci Rusek bronzovou olympijskou medailistkou z ženské štafety z her v Soči 2014, ale tento cenný kov doma ještě nemá. Bronz však už vlastní ze smíšené štafety z MS v Anterselvě 2020 i stříbro ze štafety žen z mistrovství Evropy. S kvartetem kolegyň zvítězila ve Světovém poháru ve štafetě čtyřikrát.

„Evička byla součástí neopakovatelné éry našeho biatlonu. Věřím, že se brzy dočká olympijské medaile ze Soči a bude tedy odcházet jako medailistka z olympijských her i mistrovství světa,“ uvedl k odchodu biatlonistky šéf biatlonového svazu Jiří Hamza.

Ten za celý český biatlon bych Puskarčíkové poděkoval „Pokud by chtěla zůstat u biatlonu, budeme moc rádi. Ví, že má u nás vždycky dveře otevřené. Nejdůležitější je, aby byla šťastná,“ dodal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český biatlon

Štítky biatlon, puskarčíková, konec kariéry, jilemnice, Eva Puskarčíková, kariéra, biatlonista, Oslo, Harrachov, olympijské hry, Soči, Rasen-Antholz, Jiří Hamza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonistka Puskarčíková v jednatřiceti letech končí kariéru. Je čas na nové věci, vzkázala  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.