Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po sezoně nahoru dolů biatlonistka Davidová přemýšlí, co dál. Ve hře je i konec kariéry

Sezonu nahoru dolů má za sebou podle svých slov biatlonistka Markéta Davidová. Doma si po ní vystaví malý glóbus za vytrvalostní závody, hřát ji bude triumf v prvním závodu zimy a s odstupem času čtvrté a šesté místo z olympijských her. Biatlon nyní nahradí dopisováním diplomové práce a pak ji čeká rozhodování, co dál. Poslední závod sezony odjela ve středu na MČR v supersprintu v jabloneckých Břízkách, kde se s kariérou rozloučila Eva Puskarčíková.

Svoji šestou sezonou mezi elitou ukončila Davidová o víkendu v Oslu. „Byla nahoru dolů, něco se povedlo, něco se nepovedlo. Bylo pár hezkých výsledků, pár nehezkých," ohlížela se s odstupem tří dnů. „Ještě jsem neměla úplně čas to zhodnotit komplet. Myslím, že střelba šla trošku nahoru, běh spíš naopak dolů nebo zůstal," přemítala Davidová.

Díky výhře v Östersundu a šestému místu v Anterselvě vybojovala malý glóbus za vytrvalostní závody. V celkovém pořadí si oproti předešlé zimě o místo polepšila a uzavřela desítku. „Což si myslím, že není špatný výsledek. Jenom některý závody se nepovedly podle představ."

Na olympijských hrách v Pekingu dvakrát útočila na stupně vítězů. V mrazivých podmínkách po nepřesné poslední ráně skončila šestá ve vytrvalostním závodu a v závodu s hromadným startem byla čtvrtá. „Zajela jsem dva hezké závody. Samozřejmě mě mrzí, že to nedalo medaili. Ale když to vezmu zpětně, tak jsem podala dobrý výkon a stačilo to na místo, na jaký to stačilo," řekla Davidová.

Do budoucna zatím hledět nechtěla. „Potřebuju na chvíli vypnout a nepřemýšlet nad biatlonem. Poslední, nad čím přemýšlím, je další sezona," řekla závodnice z Janova nad Nisou. Únikem ze sportu pro ni jako vždy bude škola. Od loňska inženýrka v oboru reprodukční biotechnologie musí brzy dokončit diplomovou práci ve výživě a dietetice zvířat. „Nechci specifikovat datum, ale je to za chvíli. Ještě mi toho chybí dost, snad to nějak dopadne," prohlásila Davidová.

Na MČR v biatlonu se s kariérou rozloučila Eva Puskarčíková

Rozhodování o kariéře se nevyhne. V roce 2019 byla přijata na Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně. Už tehdy zvažovala, jestli dá přednost biatlonu nebo veterině. U biatlonu vydržela a nyní ji dilema čeká znovu, jelikož na podzim by měla se studiem začít.

„Teď nechávám volný průběh tomu, jak se budou myšlenky a pocity přelívat, jak to pak nějak sesumíruju," řekla mistryně světa ve vytrvalostním závodu z loňského roku. S biatlonem může i skončit. „Zvažuju to. Přemýšlím, co se sebou," řekla pětadvacetiletá Davidová.

Mistrovství ČR v biatlonu v Jablonci nad Nisou - supersprint

Muži: 1. Mikyska (SKP Kornspitz) 11:22,9 (1 trest. okruh), 2. Mareček (SK Nové Město n. M.) -19,5 (3), 3: Václavk -28,9 (4), 4. Hornig 39,4 (2), 5. Krčmář (všichni SKP Kornspitz) -48,4 (6)

Ženy: 1. Jislová 13:28,2 (3), 3. Puskarčíková -16,6 (4), 3: Davidová-21,9 (7), 4. Jurčová -29,1 (5), 5. Masaříková (všechny SKP Kornspitz) -1:01,2 (3).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AZ Fotky

Štítky Sport, biatlon, ČR, Davidová, Markéta Davidová, kariéra, Eva Puskarčíková, olympijské hry, biatlonista, Oslo, Česko, Peking, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sezoně nahoru dolů biatlonistka Davidová přemýšlí, co dál. Ve hře je i konec kariéry  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.