Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejlepším sportovcem Libereckého kraje je biatlonistka Davidová

Liberecký kraj zná nejlepší sportovce za rok 2021. Celkovým vítězem se stala biatlonistka z Janova Markéta Davidová, která se v uplynulé sezoně stala mistryní světa. Na druhém a třetím místě se umístily další ženy – Ester Ledecká a Eva Samková. Slavnostní vyhlášení se konalo v liberecké divadle F. X. Šaldy.

V Libereckém kraji vládnou ženy. Umístily se na prvních třech místech a V desítce nejlepších dospělých byly zastoupeny ženy šestkrát a muži pětkrát, protože hned tři místa se dělila. V družstvech zvítězily volejbalistky Dukly Liberec. Mezi mládeží vyhrál plavec Jakub Bursa z SPK Liberec a v týmech atletičtí junioři LIAZ Jablonec. Oceněni byli trenéři a také veteráni.

DOSPĚLÍ - JEDNOTLIVCI

1. DAVIDOVÁ Markéta (SKP Kornspitz Jablonec), biatlon. 1. místo na MS, vytrvalostní závod na 15 km (Pokljuka).
2. LEDECKÁ Ester (Dukla Liberec), alpské lyžování. Na MS v Super G a v Downhillu 4. místa, na MS v Combined 8. místo.
3. SAMKOVÁ Eva (Dukla Liberec), snowboard cross. Bronzová na mistrovství světa. 
4. KRČMÁŘ Michal (SKP Kornspitz Jablonec), biatlon. ME v Polsku - 2. a 8. místo, MS Pokljuka - 11. místo.
4. BOGAR Kryštof (OK Jiskra Nový Bor), orientační horská kola. Mistrovství světa MTBO - zlato a bronz. Mistrovství Evropy MTBO - zlatá medaile.
6. DOUBEK František (AC Jablonec), atletika. Bronzový medailista z MČR - halový sedmiboj mužů, jako junior v kategorii mužů vytvořil osobní rekord v desetiboji dospělých (7664).
7. SCHÜTZOVÁ Sandra (ČKS SKI Jilemnice), běh na lyžích. 1. místo na Světovém poháru v jízdě na kolečkových lyžích, 2. místo na zimním MČR, dvakrát 3. místo na letním MČR, 1. místo v celkovém hodnocení Českého poháru v běhu na lyžích.
7. ZNAMENÁČKOVÁ Barbora (KARATE SPORT RELAX), karate. Světové hry Rakousko - 1. místo kata ženy, 1. místo kata duo, 2. místo kumite ženy. AMČR Olomouc - 2. místo kata ženy, 2x 3. místo kumite ženy a BRH. Celonárodní poháry - 2x 1. místo, 2x 2. místo. 
9. BISOVÁ Štěpánka (Tri club Česká Lípa), triatlon. ME Žitava - 1. místo, ME Dolomity - 2. místo, SP Prachatice - 1. místo. 
10. CMUNT Petr (Tri club Česká Lípa), triatlon. ME Dolomity - duatlon 2. místo, ME Dolomity TT 1. místo, SP Prachatice 3. místo.
10. PAVLIŠTA Vít (AC Slovan Liberec), atletika. Mistr republiky v půlmaratonu a půlmaratonu, dlouhodobě elitní český vytrvalec.

DOSPĚLÍ - DRUŽSTVA

1. VK DUKLA Liberec (volejbal). Ženy - mistryně České republiky.
2. DUKLA Liberec (snowboard cross). Eva Samková +1 - 5. místo na mistrovství světa ve snowboard cross teamu.
3. FK Jablonec (fotbal). Nejlepší ligové umístění v historii klubu - 3. místo. Postup do základní skupiny soutěže UEFA.
4. ŠK ZIKUDA Turnov (šachy). A družstvo - 1. místo na MČR v Pardubicích v klasickém šachu, 2. místo na MČR v Teplicích v bleskovém šachu, 3. místo na MČR v Teplicích v rapid šachu. Družstvo patří k nejlepším v republice a dosahuje dlouhodobě výborných výsledků, kapitánem je Pavel Šimáček.
5. FBC Česká Lípa (florbal). Tradiční účastník nejvyšší florbalové soutěže. V sezoně 2020/21 obsadili 10. místo.

MLÁDEŽ - JEDNOTLIVCI

1. BURSA Jakub (SPK Slavia Liberec), plavání. Reprezentant - držitel juniorských rekordů ČR na 200 m a 400 m PZ, 2. místo na ME juniorů v Římě. Na letním MČR 3x zlatá medaile.
2. SADÍLKOVÁ Nela (TJ Delfín Jablonec), jachting/windsurfing. Mistryně světa Techno 293 U17 v Itálii, 4. místo ME Techno 293 U17 v Estonsku,  6. místo v nové olympijské třídě IQ Foil U17.
3. HADRAVOVÁ Kateřina (AC Česká Lípa), atletika. Zlatá medaile na MČR dorostu v přespolním běhu, stříbrná na MČR dorostu na dráze - 3000 m,  stříbrná na MČR dorostu v hale - 3000 m, bronz na MČR dorostu na dráze - 1500 m.
4. MARTÍNKOVÁ Eliška (AC Turnov), atletika, chůze. Juniorská mistryně republiky, vicemistryně republiky mezi ženami na 20 km. Třetí na mistrovství světa na 10 km, 2. místo z mistrovství Evropy na 10 km, 3. místo z ME družstev (tým ČR), 1. místo z ME družstev - individuální závod. 
5. SCHUBERT Štěpán (TJ LIAZ Jablonec), atletika. MS juniorů v Nairobi - 8. místo 110 m překážek, MČR juniorů - 1. místo na 110 m překážek,  zlato jako člen štafety na 4x 100 m, stříbro ve skoku dalekém.
6. STRÁNSKÝ Šimon (FBC Liberec), florbal. Juniorský reprezentant, mistr světa U19 v roce 2021, jedna z klíčových postav týmu. V současnosti hraje nejvyšší mužskou soutěž (klíčová postava ofenzivy mužstva).
7. ZNAMENÁČKOVÁ Adéla (KARATE SPORT RELAX), karate. Světové hry Rakousko - 1. místo kata, 1. místo kumite, 1. místo kata duo. MČR SKIF - 2. místo kumite dorostenky, 3. místo kumite juniorky. 
8. GAJDOŠ Ondřej (AC Slovan Liberec), atletika. Čtyřikrát 1. místo - MČR dorostu na 1500 m v hale, MČR dorostu v přespolním běhu, MČR dorostu na 1500 m na dráze, na MČR dorostu 3000 m na dráze. 
9. CHOLENSKÁ Diana (SG Skicross), skicross. MS juniorů Krasnojarsk - 2. místo, SP ve skicrossu 15. místo. 
10. RÁZL Jan (BK TU v Liberci), badminton. Bronzový na ME U17, mistr republiky U17 ve čtyřhře chlapců, 2. na MČR U17 ve smíšené čtyřhře, 3. na MČR U19 ve čtyřhře chlapců, člen družstva dospělých v 1. celostátní lize. 

MLÁDEŽ - DRUŽSTVA

1. TJ LIAZ Jablonec (atletika). Štafeta juniorů 4x 100 m - Papoušek, Osoba, Princ a Schubert, získala zlaté medaile na MČR juniorů ve štafetě, v oddílovém rekordu.
2. TJ Turnov (orientační běh). Štafeta dorostenek ve složení Lea Martanová, Michaela Novotná a Kristýna Matyášová mistrem České republiky ve štafetách, vítěz Českého poháru štafet, 2. místo na mistrovství Evropy ve štafetě, navíc Martanová s Novotnou získaly v dresu ČR stříbro na ME ve štafetě.
3. TJ BIŽUTERIE Jablonec (plavání). Štafeta Danilevič, Merker, Fichner, Rebl -  2x 1. místo na MČR ve štafetě polohová i volný způsob. 
4. TJ BÍLÍ TYGŘI Liberec (hokej). Akademie TJ byla vyhlášena jako třetí nejlepší v republice a navázala tak na předchozí zlatý hattrick, kdy tři roky byla vyhlášena jako nejlepší.
5. KARATE SPORT RELAX (karate). MČR SKIF - Mistryně ČR v kata tým dorostenky, 2x Mistryně ČR v kumite tým dorostenky. 

TRENÉR PROFESIONÁL

1. ČERMÁKOVÁ Kateřina (AC Turnov), atletika. Třikrát 1. místo a jednou 2. místo na MČR, 3. místo na mistrovství světa 10 km chůze, 2. místo na mistrovství Evropy 10 km chůze, 3. místo na ME družstev (tým ČR), 1. místo na ME družstev – individuální závod. Reprezentační trenérka chůze mládeže i dospělých,  vedoucí trenérka SCM v sekci chůze, je také vedoucí družstev žen AC Turnov.
2. HOLUBEC Jiří (biatlon). Trenér reprezentace žen.

TRENÉR - DOBROVOLNÝ

1. ZNAMENÁČEK Pavel (KARATE SPORT RELAX), karate. Bývalý reprezentant a její trenér, trenér klubu 27 let. V roce 2021 Českolipští na Světových hrách v Rakousku získali 4x zlato a jedno stříbro. Na MČR SKIF zisk 5 titulů mistra, dva vicemistra a 5x bronz.  Akademické MČR stříbro a 4x bronz. Celonárodní poháry 2x zlato, 2x stříbro a bronz.
2. REICHL Miroslav Reichl (AC Turnov), atletika. Dvakrát 1. a 3. místo, jednou 2. místo na MČR, 2. místo na mezinárodním utkání (Jakub Šafář). Trenér vynikajících mládežníků AC Turnov Jakuba Šafáře, Adama Malého, Benjamína Vaníčka, sester Markových a dalších.

VETERÁN NAD 60 LET

1. VEJNAR Josef (Český Ski klub Vysoké nad Jizerou), běh na kolečkových lyžích. Na MČR 2. místo v kategorii Masters nad 50 let, výjezd na kolečkových lyžích na Ještěd (12 km), v závodě na 100 km na KL Vasák 1. místo v kategorii Masters nad 50 let, 1. místo v kategorii Masters v celostátním seriálu Efissan skiroll classic, celkově 11. místo.
2. BUFKA Zdeněk (AC Česká Lípa), atletika. Světový pohár v horském běhu - Jánské Lázně (5. místo v kategorii). Vítězství v závodech Walter - Thomaslauf (SRN), Janovské kilometry, Půlmaratón Kolín - Velký Osek, Rychnovský půlmaratón. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český biatlon

Štítky sportovec roku, sportovci, anketa, nejúspěšnější sportovci roku, liberec, Liberecký kraj, atletika, Markéta Davidová, Jablonec, družstvo, Česko, karate, Eva Adamczyková, Dukla Liberec, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepším sportovcem Libereckého kraje je biatlonistka Davidová  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.