Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecká skokanka na lyžích Natálie Nejedlová přivezla z prestižního závodu v Německu bronz

, aktualizováno 31. května 2022, 0:00

Teprve čtrnáctiletá závodnice z Liberce uspěla během uplynulého víkendu v prestižním závodu v německém Kottmaru. Letošního 45. ročníku se zúčastnilo přes 200 skokanů a skokanek z Německa, Polska a České republiky. Ve své kategorii děvčat ročníků 2008, 2009 a 2010 si nejlépe z České republiky vedla právě Natálie.

Prestiž tohoto závodu spočívá jednak v jeho velikosti a zároveň se soutěží ve všech věkových kategoriích od předžáků až po kategorii veteránů. Skákalo se na můstcích o velikosti K4m, K11m, K28m a K51m, uvedl Oldřich Nejedlo, otec mladé skokanky.

Natálie Nejedlová žije v Liberci, ale již rok závodí za klub TJ Rožnov pod Radhoštěm. Letos v květnu obsadila krásné 3. místo a stala se tak nejlepší českou skokankou.

„Během oficiálních tréninků to vypadalo, že by Natálie mohla opět tento závod vyhrát jako v roce 2019,“ sdělil Nejedlo. Bohužel díky dvěma zpožděným odrazům nestačila na německé závodnice, první místo obsadila Lara Sophie Legenmajer, druhé místo zaujala Pia Loh. Čtvrtou příčku obsadila Barbora Štěpánková ze Ski klubu Harrachov a osmou příčku Nikola Rezlerová z JKL Desná.

„Natanaši při trénincích předváděla mnohem lepší skoky. Bohužel nájezdové postavení nebylo optimální a z toho pak vyplynul dvakrát pozdní odraz. Na druhou stranu jsme teprve na začátku letní skokanské sezóny a stále jsme v přípravě. Vše směřujeme na sérii německého Alpen Cup a OPA Games ve Francii,“ řekl k závodu své svěřenkyně trenér Dalibor Marek.

Nejde tolik o vítězství, spíše o kvalitu skoku, říká Natálie

Zeptali jsme se i Natálie na to, jak je spokojená s umístěním: „Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale spokojená být nemůžu. Ba naopak, jsem popravdě dost zklamaná. Víte, nejde ani tolik o samotné vítězství, ale o provedení skoků a jejich kvalitu. Vím, že je začátek letní sezóny a mám teprve cca 15 skoků, ale ve středečním tréninku i v sobotním oficiálním tréninku jsem skákala kvalitněji. Jak již zmínil „Dala“  Dalibor Marek, můj osobní skokanský trenér  připravujeme se především na mezinárodní závody v Německu a ve Francii. Dala prostě ví jak na mě. Zamáčknu slzu a jdu trénovat, abych byla ještě lepší,“ dodala Natálie s úsměvem.

Se skoky na lyžích začala Natálie alias Natanaši v pěti letech poté, co viděla skákat svého otce. Svůj první skok uskutečnila v Desné v roce 2014. Prvních několik tréninků a závodů brala spíše jako velkou zábavu. Měnit se to začalo v okamžiku, kdy nedosahovala na stupně vítězů a stála o to.

V ten moment se projevila její urputnost, která ji dovedla k dosažení cíle. Začala více trénovat, skákat a zapojila do své přípravy i dodatečné kondiční tréninky. Rodiče Martina a Oldřich Nejedlovi ji od začátku plně podporují a současně vybudovali její realizační tým. Ten stále rozšiřují, aby pomohli splnit dceři její sen.

V poslední době je Natálie jednou z nejlepších skokanek v České republice a několikanásobnou mistryní v ČR v žákovské kategorii. Do budoucna je Natáliiným cílem účast na ZOH s výsledkem do TOP 3.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Oldřicha Nejedlo

Štítky Liberec, sport, skoky na lyžích, závod, umístění, Natálie Nejedlová, Německo, Česko, trénink, Polsko, Francie, TJ Rožnov pod Radhoštěm, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká skokanka na lyžích Natálie Nejedlová přivezla z prestižního závodu v Německu bronz  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.