Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecká karatistka Klára Muzikářová získala bronz na mistrovství Evropy v Praze

Osmnáctiletá Klára Muzikářová vybojovala na letošním mistrovství Evropy v karate třetí místo. Zastupuje liberecký oddíl SK karate Shotokan Liberec. Zápas byl Klářiným debutem v dané kategorii.

Mistrovství Evropy v karate WKF pořádala Česká republika téměř po třiceti letech. „Tato federace je nejenom nejprestižnější a nejnáročnější vzhledem k různým federacím nižší úrovně. Právě z tohoto důvodu se jedná o jedinou federaci, která se představila na OH v Tokiu a je nazývána olympijským karate,“ doplnila Petra Piskačová, předsedkyně SK karate Shotokan Liberec.

O víkendu 17.–19. června se v pražské Tipsport aréně utkalo 1 060 závodníků ze 47 evropských zemí. Českou republiku zde reprezentovalo 26 sportovců, z nichž tři byli zástupci nejúspěšnějšího libereckého oddílu SK karate Shotokan Liberec. Jedním z nich byla čerstvě osmnáctiletá Klára Muzikářová, která zde měla svůj debut v kategorii sportovního zápasu do 21 let v kategorii – 68 kg.

Po prvním eliminačním dnu se Klára probojovala až do semifinále, kde postupně porazila závodnici Busnov (BIH), Sombe (FRA) a po výhře nad Deuble (SUE) se probojovala až do semifinále, kde bohužel podlehla ukrajinské závodnici a pozdější vítězce celé kategorie Siemielievě.

V nedělních medailových blocích již Klára nezaváhala nad israelskou závodnící Tashker a získala spolu se svou trenérkou Petrou Piskačovou bronzovou medaili. Pro Kláru to není první medaile tohoto formátu. Již v roce 2019 získala stříbro ještě jako dorostenka, nicméně v kategorii U21 je úplným nováčkem.

„Tato medaile je nejenom úspěchem pro liberecké karate a náš klub, ale i pro Českou republiku vzhledem k faktu, že se jedná o jedinou medaili, kterou se můžeme na tomto šampionátu pyšnit. Za nejnáročnější pro závodníky považuji tlak domácího prostředí, které mnoho českých kvalitních závodníků bohužel nezvládlo. Na toto jsme se zaměřili a naopak jsme odklonili závazek tohoto turnaje na vrchol sezony, což je mistrovství světa v Turecku, které se koná na podzim,“ zhodnotila trenérka Piskačová.

„S výkonem na mistrovství Evropy jsem spokojená. Turnaj jsem si užila především díky podpoře a koučování mé trenérky, mých týmových kolegů a kamarádů, kteří mi přišli fandit a mé rodině. Náročnost domácího prostředí mne nejprve svazovala, ale v průběhu turnaje se mi podařilo toto otočit a turnaj si užít,“ dodala Klára.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Monika Beníšková

Štítky Liberec, karate, Klára Muzikářová, mistrovství Evropy, Praha, Evropa, Česko, olympijské hry, Tipsport, Tokio, bronzová medaile, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká karatistka Klára Muzikářová získala bronz na mistrovství Evropy v Praze  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.