Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž z Turnova vsadil na Mr Spexe. Vítěz Velké pardubické mu přinesl 90 tisíc

Vítězem 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou se stal Mr Spex v sedle s žokejem Lukášem Matuským. Osmiletý anglický plnokrevník startoval s číslem 7, které se stalo šťastným i pro muže z Turnova, který díky sázce vyhrál 90 tisíc korun.

Jeden z nejtěžších evropských dostihů se běžel na pardubickém závodišti 9. října, o vítězství letos bojovalo patnáct koní. Muž z Turnova vsadil na hnědáka Mr Spexe deset tisíc, ten s letos již dvojnásobným vítězem Lukášem Matuským proběhl cílem jako první.

„Podle bookmakerů byl favoritem loňský vítěz Talent. Mr Spex měl u Chance kurz 9:1. Sázkař si tipnul na pobočce Chance v turnovské Jiráskově ulici chvíli před startem právě na něho a za vsazených 10 tisíc se tak nakonec radoval z 90 tisíc,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Na druhém místě skončil jedenáctiletý Talent s žokejem Pavlem Složilem ml., třetí byl devítiletý Sacamiro, kterého vedl Jakub Kocman. Dostih dokončilo osm dvojic.

Dostih je dlouhý 6900 metrů s dotací pět milionů korun. Historie Velké pardubické sahá až do roku 1874. Koně musí během dostihu překonat 31 překážek. Nejznámější je Taxisův příkop, který je také jedním z nejtěžších skoků na světě. V průběhu historie se dostihu účastnilo osm žen. Jako první Lata Brandisová, která v posledním předválečném ročníku v roce 1937 s klisnou Normou zvítězila a je dosud jedinou vítěznou ženou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Andrea Zavadilová | Zdroj zavodistepardubice.cz

Štítky Velká pardubická, Turnov, Lukáš Matuský, dostih, Chance, Markéta Světlíková, Lata Brandisová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Turnova vsadil na Mr Spexe. Vítěz Velké pardubické mu přinesl 90 tisíc  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.