Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberečanky přivezly první historické medaile ze světového poháru v gymnastickém aerobiku

Mimořádný úspěch zaznamenaly aerobičky libereckého A-Stylu na Světovém poháru a Openu v gymnastickém aerobiku v Portugalsku. Vůbec poprvé v historii České republiky se umístily mezi nejlepšími třemi týmy a přivezly bronzové medaile. Výborná umístění vybojovaly hned ve třech kategoriích.

V kategorii seniorek se představily Karolína Dvořáková a Veronika Wienerová a v kategorii juniorek Kateřina Jakubcová a Patricie Fabiková. Děvčata společně s kolegyněmi v týmu závodila na jedničku a odvezla si dvě bronzové medaile a finálové 5. místo.

Ve Světovém poháru s group sestavou děvčata vybojovala historicky první medaili a to bronzovou. Group je složená z gymnastek ze 3 klubů Wienerová Veronika (A-styl), Paulíková Kateřina (SAL), Drapáková Sabina, Juránková Sabina a Vomáčková Veronika (všechny tři z Corridooru).

V Openu, v kategorii trio senior, si děvčata vybojovala krásné 3. místo ve složení Veronika Wienerová, Karolína Dvořáková a Kristýna Strobachová (SAL).

V kategorii juniorek se povedlo GROUP sestavě probojovat se do finále z 6. místa. Děvčata ve složení Fabiková Patricie (A-styl), Jakubcová Kateřina (A-styl), Rajtrová Lucka (SAL), Urválková Laura (SAL) a Vyhlídalová Eliška (Prostějov) ve finále zajely skvěle a polepšily si o jednu příčku a skončily na krásném 5. místě.

„Naším cílem, jako reprezentace, je jezdit na světové soutěže a toto je skutečně mimořádný úspěch. Naše dívky společně s kolegyněmi ze Sport Aerobicu Liberec a dalšími dívkami z Corridoor Praha a AKPR Prostějova tvoří reprezentační pětice a trojici a ač je příprava díky vzdálenosti mezi městy náročnější, tak o to větší je to úspěch,“ chválí své svěřenkyně trenérka Zuzka Šoltysová. Velkou zásluhu na úspěchu českých týmů má také trenérka, která pilně připravuje děvčata na tyto světové závody Tereza Šoltysová.  

„Je to pro nás velký úspěch, vždyť i juniorkám scházel ke třetímu místu necelý bod. O to větší motivace je pokračovat v přípravě na další soutěže,“ doplnila Lucie Jakubcová za A-styl. Nyní se totiž reprezentantky připravují na Mistrovství Evropy, které bude na podzim v Turecku.

Všechna úspěšná děvčata se sportovnímu aerobiku věnují v libereckém A-stylu od útlého věku, začínala kolem tří let na gymnastice a postupně se vypracovala až do české reprezentace. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto A-styl

Štítky sportovní gymnastika, Liberec, světový šampionát, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečanky přivezly první historické medaile ze světového poháru v gymnastickém aerobiku  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.