Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan si ve čtvrtek zahraje na domácí půdě. Jsme rádi, říká trenér Pavel Hoftych

Trenér Pavel Hoftych si oddychl, že fotbalisté Liberce dostali výjimku a mohou ve čtvrtek odehrát 1. kolo základní skupiny Evropské ligy proti Gentu na domácím stadionu.

Severočeši nesmějí kvůli koronavirové krizi během přípravy využívat vnitřní prostory stadionu, jejich kouč to však jako nepřekonatelný problém nevidí. Za favorita považuje belgického soupeře.

V Česku se kvůli nárůstu pozitivních testů na koronavirus zastavily všechny sportovní soutěže. Mezinárodní akce se však konat mohou a Sparta i Liberec dostaly ve čtvrtek od hlavní hygieničky Jarmily Rážové výjimku. Pokud by se tak nestalo, musely by české kluby hrát v azylu v zahraničí na neutrální půdě. „Samozřejmě jsme rádi, že se bude hrát doma, na našem stadionu, v našem domácím prostředí. Velká škoda ale je, že u toho nemohou být žádní diváci, kteří by pro nás byli proti favoritovi velkým povzbuzením," řekl v nahrávce pro média Hoftych.

Po vyjasnění výkladu výjimky z nařízení o omezení shromažďování osob v zemi na maximálně šest lidí nakonec profesionální fotbalisté mohou trénovat bez početního omezení. Nemohou ale využívat vnitřní prostory stadiony jako šatny, sprchy či regeneraci.

„Problémy jsou v této době všude a se vším, každý se s tím musí vyrovnat po svém. Takže se s tím musíme vyrovnat i my. Vycházíme i z toho, že máme kvalitní mužstvo, kvalitně trénujeme a každý hráč, ať už kterýkoli, bude připravený," konstatoval Hoftych.

Soutěže v zemi jsou od pondělí přerušeny na 14 dní, ale je možné, že přestávka se kvůli nepříznivému vývoji epidemie ještě prodlouží. Pohároví zástupci tak na rozdíl od soupeřů nebudou mít zápasovou praxi. Na druhou stranu mohou být odpočatější, protože první tři kola skupin Evropské ligy se hrají vždy jen s týdenním odstupem.

„Nebudeme spekulovat, jestli ta pauza bude lepší, nebo nebude lepší. Obecně bychom byli rádi, kdyby se liga hrála. I kdybychom třeba do zápasů museli nastupovat s únavou a v jiné sestavě," řekl Hoftych. „Byl bych rád i za celou ligu, kdyby se co nejdříve rozjela. Hlavně pro ostatní týmy, které nemají možnost hrát Evropu, je to samozřejmě zdrcující, když nemohou hrát ligové zápasy," dodal třiapadesátiletý kouč.

Gent považuje za favorita. Chystá se sledovat jeho sobotní venkovní zápas v belgické lize na půdě Cercle Bruggy. "O Gentu se dá sehnat hodně materiálů, je to kvalitní tým. I když v domácí lize se mu teď až tolik nedaří. Máme možnost sledovat nejen jeho víkendový zápas, ale i z minulých víkendů a z pohárových utkání. Materiálů máme k dispozici dost a budeme se snažit, abychom se na soupeře dobře připravili," dodal.

pha nkr

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, Evropská, Liberec, Hoftych, Pavel Hoftych, půda, koronavirová krize, Jarmila Rážová, Česko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si ve čtvrtek zahraje na domácí půdě. Jsme rádi, říká trenér Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.