Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan na Spartě uhrál remízu. Zaujala kuriózní penalta

Liberecký Slovan zakončil podzimní část fotbalové ligy remízou 1:1 na Spartě. V zápase zaujaly především dvě penaltové situace. Nejprve Nguyen vychytal Dočkala, o chvíli později pak Mara překonal Nitu. O této penaltě se bude dlouho mluvit, pískala se poté, co Sáček sáhl na míč, když chtěl zkontroloval zdravotní stav otřeseného Nity.

Do první gólovky se v 19. minutě dostali hosté. Mara vystihl rozehrávku Polidara a pálil, jenže přestřelil. V tu chvíli se na něj zlobil lépe postavený Yusuf. 

Poté už ale rozehráli penaltové divadlo rozhodčí. První pokutový kop odpískal po zásahu VARu Emanuel Marek ve 26. minutě. Ve vápně uklouzl Hancko a Kačaraba mu nešťastně přišlápl nohu. Míč si vzal Dočkal, jenže Nguyen vyrazil.

Liberečtí pak mohli opět skórovat, Yusuf přiťukl Peškovi, který pálil a trefil Nitu do obličeje. Domácí brankář si ještě doběhl pro míč, jenže pak si otřesený lehl a nějakou dobu pak byl ošetřovaný. Jenže k údivu všech se poté kopala penalta! Ještě před tím, než totiž rozhodčí přerušil hru na míč sáhl Sáček, který se šel přesvědčit, zda je Nita v pořádku. Míč si vzal Mara a nemýlil se – 0:1.

V poslední čtvrthodině hrozili domácí především centry ze stran, hostující obrana si ale do konce půle dokázala poradit.

S prvním centrem ve druhé půli si ale liberečtí fotbalisté neporadili. Míč do vápna poslal Souček, přizvedl ho Kačaraba, ale jen k Julišovi, který ho poslal do sítě – 1:1.

Liberec mohl odpovědět v 61. minutě. Pešek posadil míč z rohu na hlavu Jugase, s jeho hlavičkou si ale Nita poradil. Podobná situace přišla také v 74. minutě, Rabušic ale hlavičkoval doprostřed brány. 

V posledních sekundách mohl Liberec rozhodnout. Mosquera vybídl Rabušice, jeho zakončení ale zablokoval Hanousek.

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:1 (0:1)

Branky: 48. Juliš - 33. Mara (pen.). Žluté karty: 39. Juliš, 62. Dočkal, 72. Souček, 75. Pavelka - 4. Jusúf Hilál, 27. Kačaraba, 57. Sadílek, 57. trenér Hoftych. Rozhodčí: E. Marek - J. Moláček, J. Hrabovský | VAR: A. Denev | AVAR: P. Caletka

AC Sparta Praha: Nita - Sáček, Čelůstka (7. Polidar), Hancko, Hanousek - Souček, Pavelka - Vindheim (67. Karlsson), Dočkal (C), Plavšić - Juliš

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula (C) - Sadílek, Mara - Pešek, Matoušek (37. Beran - 82. Rondić), Mosquera - Jusúf Hilál (54. Rabušic)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan Liberec, fobal, sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

1. Hlavní vina sudího, že po KO Nity hned nepřerušil hru. 2. Chování hráčů Liberce upozorňivších na ruku bych přirovnal k Hingisové, když reklamovala u rozhodčí dlouhé ošetřování Hlaváčkové, poté co ji zranila napálením míčku do obličeje... 3. Při Dočkalově penaltě vyběhl Nguyen předčasně..

Středa, 23. prosince 2020, 11:29Odpovědět

Slovan na Spartě uhrál remízu. Zaujala kuriózní penalta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.