Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slovan na závěr ligové sezony podlehl Olomouci 1:2 a obsadil šesté místo. Poháry nebudou

Fotbalisté Liberce v závěrečném 34. kole první ligy doma podlehli Olomouci 1:2 a skončili šestí. Slovan v konečné tabulce ztratil šest bodů na pátou Plzeň, která vybojovala poslední místo zaručující účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Sigma s loučícím se trenérem Radoslavem Látalem obsadila devátou příčku.

Hanáky ve 32. minutě poslal do vedení Ondřej Zmrzlý, za domácí v 83. minutě odpověděl Michal Sadílek, ale střídající Milan Kerbr v nastavení rozhodl z pokutového kopu. Olomouc v nejvyšší soutěži porazila Liberec popáté za sebou.

První velkou šanci si vytvořil až v 28. minutě Liberec. Mosquera po individuální akci vyzval Rondiče, ale bosenský útočník zblízka nepropálil brankáře Macíka. Volný Mosquera chvíli nato hlavičkoval těsně vedle.

Olomoučtí naopak po půlhodině hry svou první možnost využili. Zmrzlý si naběhl na Houskův centr, odpoutal se od bránícího Peška a přízemní střelou překonal gólmana Knoblocha. Jeho protějšek Macík si záhy poradil s Rondičovou hlavičkou.

Na začátku druhého poločase si hostující Poulolo málem vstřelil vlastní branku, ale pozorný Macík míč vyškrábl. Liberečtí si dlouho nedokázali vytvořit soustavný tlak ani další velkou příležitost. Až v 83. minutě Mosquera našel Sadílka, který srovnal výstavní ranou do horního růžku.

Slovan ale remízový stav neudržel. Karafiát těsně před koncem v šestnáctce fauloval Šípa a další olomoucký náhradník Kerbr penaltu proměnil. Jednatřicetiletý bývalý liberecký hráč se tak gólově rozloučil s profesionální kariérou.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 83. Sadílek - 31. Zmrzlý, 90+1. Kerbr. Žluté karty: 12. Rondić 45+2. Karafiát, 63. Fukala, 70. Chaluš, 90+2. Matoušek - 70. Chytil. Rozhodčí: Berka - Kotalík, Vodrážka. Diváci: 784

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula - Mara (68. Nečas), Matoušek, Sadílek (90+3. Michal) - Pešek (82. Gembický), Rondić (46. Faško), Mosquera 

SK Sigma Olomouc: Macík - Poulolo, Beneš, Zmrzlý, Zahradníček - Houska (80. Slaměna), Daněk, Breite, Nešpor (66. Šíp), Zifčák (89. Kerbr) - Chytil (89. Hadaš)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbalí, 34. kolo, Liberec, Olomouc, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, Michal Sadílek, Evropská konferenční liga UEFA, FC Viktoria Plzeň, Radoslav Látal, Milan Kerbr, Ondřej Zmrzlý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na závěr ligové sezony podlehl Olomouci 1:2 a obsadil šesté místo. Poháry nebudou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.