Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budou si muset hrábnout na dno svých sil, říká před dnešním zápasem trenér Petr Rada

Pokud ještě chtějí fotbalisté Jablonce ve 3. předkole Evropské ligy se Celticem Glasgow pomýšlet na postup, musejí podle trenéra Petra Rady podat výkon na hranici svých možností a hrábnout si na dno sil. Severočeši se ve čtvrteční odvetě ve Skotsku pokusí smazat ztrátu 2:4 z domácího duelu.

Ve fotbale se může udát spousta věcí. Samozřejmě výsledek z domácího zápasu pro nás není příznivý, dostali jsme čtyři góly. Ale ještě před sebou máme odvetu. Pokusíme se odehrát důstojnou roli a být nebezpeční," řekl na tiskové konferenci Rada. „Myslím, že náš výkon musí být kolektivní. Hráči by měli být motivovaní tím stadionem a soupeřem. Ctíme jeho kvalitu, bude to chtít výkon na hranici možností a těch nejlepších výkonů našich hráčů. Musíme si hrábnout na dno," dodal bývalý reprezentační trenér.

Jablonečtí potřebují zvládnout začátek utkání lépe než doma, kde už v 16. minutě prohrávali 0:2. „Samozřejmě bránit výsledek 2:4 by nemělo smysl. Doma se nám taktika nabourala a v 16. minutě jsme prohrávali 0:2. Musíme být aktivnější než doma, výsledek 2:4 nám nic jiného nevelí. Na druhou stranu zase nemůžeme hrát zběsile, venkovní branky už teď neplatí za dvě. Musíme být obezřetní," přemítal Rada.

Jablonec čeká ve Skotsku vyprodaný stadion

Stadion Celtic Park pro více než 60 tisíc diváků by měl být po uvolnění opatření proti koronaviru zcela zaplněný. „Poprvé po roce a půl bude vyprodaný stadion, to je taky jedna z velkých věcí, která se v tomhle zápase stane. Mimo (kapitána) Tomáše Hübschmana a (záložníka) Václava Pilaře nikdo ještě před tak velkým množstvím fanoušků nenastoupil," řekl Rada.

„Pokud bude mít někdo strach, je to špatně. Až tu zítra bude 60 tisíc lidí, je možné, že to na někom může zanechat stopy. Ale fotbal se hraje proto, aby se hrálo před takovými návštěvami. Je to ohodnocení práce hráčů, že mohou hrát na takových stadionech," dodal Rada.

Trenér Celticu Ange Postecoglou věří, že jeho tým nedopustí komplikace. „Těšíme se, 60 tisíc diváků opět uvidí v Celtic Parku Evropskou ligu. Věřím, že budeme opět úspěšní. V naší hře byly v posledním víkendovém zápase dobré aspekty a já doufám, že zítra opět předvedeme dobrou hru. Samozřejmě, že respektujeme soupeře. Určitě bude chtít dát rychlý gól, ale náš tým se bude snažit přesně to nepřipustit," řekl australský kouč s řeckými kořeny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky Sport, fotbal, Evropská, 3. předkolo, Celtic, Jablonec nad Nisou, Rada, Petr Rada, trenér, Evropská liga UEFA, FK Baumit Jablonec, Skotsko, Rangers FC, Celtic FC, Václav Pilař, Ange Postecoglou, Tomáš Hübschman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou si muset hrábnout na dno svých sil, říká před dnešním zápasem trenér Petr Rada  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.