Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan stále u dna. Po těsné prohře v Budějovicích má po pěti kolech jediný bod

Krize se prohlubuje. Slovan sice neodehrál špatné utkání, v Budějovicích měl několik gólovek, branku ale nevstřelil a stále tak je na posledním místě tabulky s jediným bodem a jedním vstřeleným gólem. Další šanci se chytit bude mít příští týden doma proti Zlínu.

První střelecký pokus obstaral českobudějovický objev Fortune Bassey, který ale mířil jen doprostřed branky. Hned vzápětí se do obrovské šance dostal Rabušic, kterému přistál na hlavě parádní centr Koscelníka. Hlavičku zkušeného útočníka ovšem Vorel reflexivně vyrazil.

Naše mužstvo pokračovalo v optickém tlaku, četné centry převážně z pravé strany však dokázala defenziva Dynama odvracet. V 17. minutě si připravil pozici pro střelu zpoza vápna Jakub Hora, přízemní ranou však branku netrefil. Českobudějovické momentum pokračovalo, Bassey se vymotal ze souboje ve vápně a vystřelil, Knobloch jeho ránu vyrazil před sebe, tudíž akce Dynama neskočila.

Záhy přišel centr Hellebranda z levé strany na nějž si naběhl Martin Sladký a přesnou hlavičkou otevřel skóre duelu. Vzápětí po rohu škrtla rána Mihálika o břevno, skóre se tentokrát neměnilo. Ve 28. minutě se Gebre Selassie nádherně zbavil hrdiny předchozích okamžiků na pravé straně a poslal milimetrový centr na nabíhajícího Rabušice, ten však v gólové šanci hlavou balon mezi tři tyče nenasměroval.

V 35. minutě šel rozhodčí zkontrolovat k obrazovce souboj Mikuly s Horou, původně nařízenou penaltu VAR zrušil a českobudějovický záložník viděl žlutou kartu. Následně předvedl skvělý zákrok Knobloch, který vyrazil ránu ve vápně úplně volného Brandnera na tyč.

Po přestávce Slovan nastoupil se dvěma změnami v sestavě, Dominik Gembický vystřídal Mészárose a Christian Frýdek přišel za Rondiče. Krátce po pauze technicky pálil Faško, míč však stočil pouze kolem vnější straně zadní tyče. Do děje duelu naskočil během své ligové premiéry a debutu za Slovan také Ľubomír Tupta, jenž ale kvůli zdravotnímu stavu nedohrál.

Naše mužstvo se snažilo obléhat útočnou polovinu, ovšem scházela přesnost. Míč se přeléval z kopaček na kopačku, diváky zvedla ze sedadel až technická placírka Tolna, který v 74. minutě trefil břevno. Na druhé straně mohl využít vyběhnutí Vorla Nečas, domácího brankáře loboval, nemířil ovšem přesně.

Českobudějovický gólman musel lapit ránu Koscelníka zpoza vápna, přízemní pokus nakonec zkrotil. V 87. minutě Knobloch fantastickým zákrokem vychytal v úniku Horu. Během nastaveného času měl gigantickou šanci Nečas, k němuž propadl balon po standardní situaci Slovanu. Krajní záložník ale nepropálil zasahujícího Vorla. Skóre tak zůstalo neměnné, naše mužstvo prohrálo na jihu Čech 0:1.

Dynamo Č. Budějovice - Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branky: 18. Sladký. ŽK: 35. Hora, 90+2. Škoda Mich., (90+2. Horejš) - 51. Faško. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Lakomý. Diváci: 2679.

Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Talovierov, Králik (C), P. Novák – Čavoš, Hellebrand (78. Vais) – Brandner (60. Tolno), Hora, Mihálik (78. Mršič) – Bassey (86. Škoda Mich.)

Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Koscelník, Purzitidis (56. Tupta (80. Lehoczki), Faško, Meszáros (46. Gembický) - Rondić (46. Frýdek) - Rabušic (74. Nečas)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, FC Fastav Zlín, Fortune Bassey, Jakub Hora, Martin Sladký, Theodor Gebre Selassie, Ľubomír Tupta, Christian Frýdek, Dominik Gembický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan stále u dna. Po těsné prohře v Budějovicích má po pěti kolech jediný bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.