Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podještědské derby pro Liberec. Rozhodl Tupta brankou z přímého kopu

Sedmapadesáté derby mezi Jabloncem a Libercem přineslo vítězství hostí. I když byli Jablonečtí prakticky celý zápas lepší a trefili tyč a břevno, raduje se Liberec. Druhým gólem v dresu Slovanu přinesl tři body Tupta.

Od úvodu byli aktivnější domácí, kteří kopali několik rohů. Do první gólové šance se po čtvrthodině dostal Kratochvíl, který tváří v tvář Knoblochovi neuspěl. Až poté se poprvé ukázali hosté, kombinaci zakončil střelou zpoza vápna Faško a Hanuš musel na zem.

Další gólovka Jablonce přišla v 21. minutě, Holíkův centr srazil na tyč Mikula. Stejný scénář pak pokračoval dál, Liberec se prakticky jen bránil, na polovině soupeře se mu vůbec nedařilo udržet míč.

Jenže z ničeho nic šli hosté do vedení. Rychlý brejk zastavil Krob faulem před vápnem. Míč si vzal Tupta a krásnou ranou přes zeď poslal míč do sítě – 0:1. A o minutu později to mohlo být o dvě branky. Střelec gólu Tupta utekl po pravém křídle a předložil balon Rondičovi, tomu ale chyběl krok, aby uklidil míč do brány.

V druhé půli se Slovan stále soustředil na obranu jeho výkon se ale rozhodně zlepšil, v 59. minutě se do zakončení dostal Nečas, jeho hlavičku ze záklonu ale Hanuš zneškodnil. V 66. minutě si našel centr z rohu Čvančara, jehož hlavička minula. Poté se vyznamenal Knobloch, který vyrazil tvrdou ránu Kubisty z přímého kopu. Tlak Jablonce byl v těch minutách velký, Liberci se ale dařilo odolávat. Navíc pak zahrozil z přímého kopu, kdy Plechatému chyběl jen kousek k zakončení.

Jablonec ale dál tlačil, za Knoblochem zvonilo břevno, poté zlikvidoval střelu z úhlu. Poté se dostal k hlavičce Rabušic, který minul, to samé na druhé straně Čvančara.

Liberečtí pak ubránili i pětiminutové oslabení a slaví tak vítězství v derby.

FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branky: 37. Tupta. Žluté karty: 36. Krob, 80. Čvančara - 30. Havelka, 44. Mikula, 46. Tiéhi, 90+4. Kozel (trenér). Rozhodčí: Hrubeš - Antoníček, Dobrovolný; VAR: Adam, AVAR: Hurych

FK Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Pilař (82. Nešpor), Kratochvíl (70. Malínský), Houska, Pleštil (66. Čvančara) - Doležal

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) - Tiéhi, Havelka (83. Purzitidis) - Matoušek (67. Júsuf), Faško (57. Frýdek), Tupta (57. Nečas) - Rondić (83. Rabušic)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, jablonec, Bílí Tygři Liberec, přímý kop, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědské derby pro Liberec. Rozhodl Tupta brankou z přímého kopu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.