Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S osmi body se ještě nikdo nikdy nezachránil, zůstává trenér Slovanu Kozel po dobrém startu angažmá na zemi

Po třech utkáních na lavičce Slovanu získal sedm bodů. „Je to skoro nad plán,“ řekl trenér Luboš Kozel po vítězném derby v Jablonci. Proč chyběl Gebre? Proč nebyl Stoch ani na lavičce? A co řešil po utkání s trenérem soupeře Radou? Přečtěte si rozhovor.

Jak byste zhodnotil derby?
Výsledek je jednoznačně pozitivní, pro nás velmi cenné. V Jablonci je těžké vyhrát pro kohokoliv, natož pro nás v tom, v jaké jsme situaci. Náš výkon bych rozdělil na dvě části. V obranné fázi jsme to uhráli, v poli a ofenzivě můžeme hrát lépe, ale hlavně v druhé poločase jsme si z těch brejkových situací měli připravit aspoň nějaké šance. Cítím ale, že na tom můžeme stavět, mužstvo chce.

Rada po derby: Hráč, co si nastřelí ruku, je dřevák

Diskutabilní moment nastal v podještědském derby mezi Jabloncem a Libercem. V 73. minutě se Janu Mikulovi ve vápně odrazil míč od nohy do ruky. Hlavní sudí Hrubeš po konzultaci s videorozhodčím penaltu neodpískal. „Pravidla jsou daná. Když si hráč nastřelí ruku, penalta se nepíská. Z mého pohledu pokud si hráč nastřelí ruku, je to dřevák, to ať se na mě nikdo nezlobí, protože je to neohrabanost. Samozřejmě že si to nechce nakopnout do ruky, ale odkop je tak špatný, že to může letět třeba do brány," řekl trenér domácích Rada.

Střelci gólu Tuptovi to na tréninku z přímých kopů padá, tušil jste, že by to tam mohl uklidit?
Postavili jsme ho na pozici, kde není úplně zvyklý, ale doufali jsme, že bude mít nějakou standardku nebo střelu, jeho silnou stránkou je právě zakončení. I minule s Boleslaví předvedl pohotovost a přesnost. Jsem rád, že to potvrdil.

Ze tří zápasů pod vaším vedení má Slovan sedm bodů. Jste spokojený se startem v Liberci?
Sedm bodů je skoro nad plán. Všechny body jsou velmi cenné. Říkal jsem klukům, ať se na tabulku nedívají. Stavíme na tom, že dobře pracují, když budeme přidávat fotbalovost, tak je to odmění. Jsme rádi, ale stále je to jen začátek cesty, protože s osmi body se ještě nikdo nikdy nezachránil.

V sestavě chyběl Gebre Selassie, v čem byl problém?
Měl drobný zdravotní problém, v poledne jsme se rozhodli, že ho tam dávat nebudeme, byl by to risk. Fukala ho ale nahradil plnohodnotně.

Střelec Tupta o derby

Miroslav Stoch zatím nebyl ani na lavici, kdy bude on připraven?
Uvidíme, zatím ale být nemohl, protože nemáme povolení z Polska. Asi bych ho ale stejně nebral, Miňo pracuje, aby se do toho dostal. Čím dřív, tím lépe.

Příští sezona se bude hrát s jednotným míčem. Co na to říkáte jako trenér?
Je to určitě plus, i kluci si trochu stěžovali na místní balony, jsou zvyklí na jiné. Když se bude hrát s jedním míčem, všichni to přivítají.

Po konci utkání přišla konfrontace s trenérem Radou. O co tam šlo?
Šlo tam o ruku Mikuly. Tu jsem nezpochybňoval, ale chodíme na školení a vím, co se pískat má a nemá a když si hráč ruku nastřelí, tak se to pískat nemá. Doufal jsem, že to tak rozhodčí posoudí. Petr říkal, že to je nešikovnost hráče, s čímž souhlasím, ale pískat se to nemá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, jablonec, derby, kozel, trenér, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Miroslav Stoch, Theodor Gebre Selassie, Luboš Kozel, Jan Mikula, FK Mladá Boleslav, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S osmi body se ještě nikdo nikdy nezachránil, zůstává trenér Slovanu Kozel po dobrém startu angažmá na zemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.